2 jaar een Lumia

Door RobinHood op maandag 11 december 2017 17:25 - Reacties (16)
Categorie: Lumia 950, Views: 4.946

Tijd is een raar iets.

Sommige dingen voelen aan als eeuwen geleden, maar als ik even nadenk besef ik me dat ze net 6 maanden terug gebeurd zijn. Andere dingen zijn blijkbaar alweer meer dan 2 jaar geleden, maar het voelt nog bijna als de dag van gister, zoals dat ik mijn Lumia 950 uit haar doos bevrijdde.

Vandaag ga ik dus eens fijn over mijn geliefde 950 praten, als een soort zwanenzang, niet omdat ik afscheid van d’r neem, maar 2 jaar is gewoon een mooie tijd ervoor, en iedereen weet inmiddels wel dat MS wél afscheid heeft genomen van W10M en de Lumias

http://www.delumiaclub.nl/wp-content/uploads/2015/10/Microsoft-Lumia-9501-696x464.jpg

Vrees niet, het wordt niet 1 groot jubelverhaal, ik ga gewoon mijn best doen om een beetje eerlijk te zijn. Wel moet ik eerlijk zeggen dat mijn L950 erg probleemloos is vergeleken met de exemplaren van andere gebruikers, vandaar dat ik nog wel een beetje een lofzang kan afsteken.

Ik zal maar beginnen met misschien wel het belangrijkste: Ik heb geen spijt van mijn aankoop. Ik weet dat W10M de flop der floppen is, en menig persoon zag het ook al aankomen, maar ondanks alles ben ik gewoon nog happy met mijn L950. Het is namelijk ook gewoon een goede telefoon, met een geweldig OS.

Een goede telefoon?
Ja, een volmondig ja, het is een goede telefoon. 2 jaar geleden verwachtte ik dat eind 2017 “de grote merken” wel een telefoon hadden uitgebracht met een lekker vlotte soc, (AM)OLED scherm met deftige resolutie, serieus goede camera en een soort Glance kloon, en dat allemaal voor een eurootje of 400. Nou, vergeet het maar. Er zal vast wel een China-phone zijn die in de buurt komt, maar verder is het vrij triest. Qua features is hij dus nog steeds meer dan prima:
Nog een aardig vlotte SoC met een slootje RAM? Uiteraard.

Dijk van een fotocamera? Check.
Goed scherm met hoge resolutie? Zeker.
Snelladen? Yep.
Goed kunnen filmen + microfoons zodat je gewoon prima een metalconcert kan filmen, mét goed geluid? Oh hell yes.


Maar ook verder dan dat, de looks, de feel, en allerlei andere Engelse leenwoorden die fancy klinken, ook daarmee zit het naar mijn mening goed. Ja, hij is anoniemer dan zijn opa de Lumia 920, maar een Chinees achterkantje in Lumia-blauw maakt al veel goed. Sowieso vind ik het al een pluspunt dat ie gewoon een polycarbonaat achterkantje heeft. Ja, het ziet er niet zo luxe uit als glas of metaal, maar het is lekker stevig, maar mocht je, zoals ik voor elkaar kreeg, toch je achterkant slopen, koop je voor 2 euro een nieuwe.

https://i.imgur.com/urJTBGjl.jpg
Mooi blauw is niet lelijk

Ja, maar, een geweldig OS? Serieus?
Met het OS is eigenlijk niks mis naar mijn mening, het is in 2 jaar tijd ook behoorlijk verbeterd zelfs, het is overzichtelijk, live tiles blijven gewoon een perfect iets in mijn ogen, het is mooi strak en je kan precies genoeg personaliseren.

Het vervelende is alleen het gebrek aan apps, een gebrek dat steeds groter wordt, want ja, allerlei banken trekken hun apps terug, en de apps die er zijn, zijn vaak wat uitgekleder dan hun Android en iOS neefjes.

Nu heb ik zelf niet heel veel last van de app-gap, al baalde ik wel dat ik geen Pokémon Go kon spelen, en het zou leuk zijn geweest als ik ook kon betalen met mijn telefoon met de ING app, maarja, dan maar ouderwetsch met het pasje.

Cortana is trouwens een beetje een geval apart, ze is in allerlei talen te krijgen, behalve Nederlands, dus als je haar wilt gebruiken, moet je Engels lullen, en dan merk je soms dat ze toch wel moeite heeft met Nederlands-Engels. Op dat puntje na vind ik Cortana wel gewoon prima werken, al is het niet iets wat ik dagelijks gebruik. Leuk detail is trouwens dat Cortana ook de stem is van je navigatie, best geinig.

Is het dan allemaal geweldig?
Nee joh, natuurlijk niet. De eerste maanden was W10M behoorlijk buggy, heb aardig wat rare vastlopers gehad, de accuduur is nooit echt heel goed geworden, en MS vindt het leuk om dingen opeens te veranderen in het OS. Geen grote dingen, nee, juist kleine dingetjes, maar die je wel gebruikt, waardoor je even raar staat te kijken als je zaklamp opeens na 30 seconden uitgaat, samen met je scherm... Om maar niet te spreken over wat MS heeft gedaan met Maps, iedere update daarvan brengt iets leuks, maar molt ook weer wat, dolle pret.

Zoals gezegd is mijn 950 behoorlijk probleemloos, andere mensen hebben heel wat gekke issues ermee gehad. Wat momenteel opspeelt, en ook de mijne heeft er wat last van, is een accu met karaktertrekjes, uitvallen met nog 15%-20% is gewoon mogelijk, en daarna start ie wel weer op. Of niet. Wie weet.

Ook maakt de USB connector niet altijd even goed contact, waarschijnlijk heb ik iets gemold, en sowieso is USB-C ook best kut bij vlagen, want werkelijk niemand heeft een USB-C oplader, dus als ik mijn lader niet bij mij heb, en de USB-C adapter nog thuis ligt, kan ik geen stroom aftappen van iemand, best vervelend.

Verder heb ik dus het erg dunne polycarbonaat achterkantje weten te slopen, ik had veel liever het dikkere polycarbonaat van een 820 gehad, of een unibody met “verwisselbare” accu zoals de 920 had.
https://i.imgur.com/JMKlYFul.jpg
Krak is ho

Maar, anderzijds, nu heb ik wel een kek blauw achterkantje, waardoor ik al wat nerds ben tegengekomen die helemaal flippen zodra ik mijn phone uit mijn zak haal “Oh dude, heb jij een Lumia? Die zie je nooit! Gaaf man!”, alsof ik een Rolls Royce ofzo uit mijn broek tover.

Geen enorme issues dus met de mijne, niks waar ik dagelijks last van heb.

Hee, ik hoor niks over Continuum
Wat knap dat je nog weet wat dat is!

Voor de mensen die het vergeten zijn, of er nooit van gehoord hebben:

Je telefoon kunnen gebruiken als veredelde desktop door hem via USB C naar HDMI of Miracast aan een scherm te koppelen. Met een USB-OTG stickie kun je zelfs gebruikmaken van een toetsenbord, best handig, toch?

Als je er niet te lang over nadenkt, is het een heel goed idee. En dan denk je wat langer na, en besef je dat je voor bijvoorbeeld school je laptop of iets in die richting meeneemt, en niet je monitor. Ook ben ik nog geen enkele beamer of presenteer-TV tegengekomen die niet aan een computer hing, dus ook dan heb je weinig aan je fancy L950.

Het werkt prima hoor, daar niet van, maar waarvoor gebruik je het nou eigenlijk? Het zou me overigens niks verbazen als over x-jaar je gewoon je oprolbare scherm ontrolt, voor je neerzet en je smartphone gebruikt als hardware om ‘m van beeld te voorzien, maar tot die tijd is continuum niet bepaald handig naar mijn mening. En ja, 2 jaar geleden dacht ik daar anders over.

De toekomst...
Die ligt niet bij W10M, en Lumia is waarschijnlijk ook een naam die je niet meer gaat tegenkomen. Het is allemaal behoorlijk hersendood, het doet me denken aan een ander voor die tijd geweldig apparaat, ook van Microsoft, maar ook dankzij het beleid van MS behoorlijk geflopt: De Zune, en vooral de Zune HD.

https://www.geeky-gadgets.com/wp-content/uploads/2009/05/microsoft-zune-hd_1.jpg
Hee, een oer-Lumia!

Wel zou MS bezig zijn met een of ander vouwbaar telefoon-tablet-laptop-ding, klinkt heel intressant, klinkt een beetje als de “smartphone” die voorkomt in Her, en mocht ie uitkomen, zie ik mezelf er wel eentje kopen mis ze betaalbaar zijn. En vervolgens kan ik 2 jaar later weer wat schrijven over een geweldig doch geflopt MS-apparaat.

Maar voor nu vermaak ik mezelf nog wel even met mijn 950, ik heb geen reden om ‘m weg te doen, en ik heb ook nog geen mogelijke vervanger gevonden. Ik hoop er nog wel een jaartje mee te kunnen doen, misschien langer. Het zal denk ik vooral aan de accu afhangen.

Volgende: Chinese Meuk is Leuk: Een lichtdoos 12-'17 Chinese Meuk is Leuk: Een lichtdoos
Volgende: Kartonnen Games: Rhino Hero 10-'17 Kartonnen Games: Rhino Hero

Reacties


Door Tweakers user Cobalt, maandag 11 december 2017 18:27

Het voordeel van Lumia's zijn dat alle onderdelen goedkoop te krijgen zijn. Breekt je glas. Geen probleem voor 3 a 4 euro heb je een nieuwe.

Die cover die bij jouw kapot is: https://www.parts4repair....icrosoft-lumia-950-black/

Door Tweakers user Blokker_1999, maandag 11 december 2017 21:54

Heb 2 jaar terug mijn 640XL gewisseld voor een 950XL, en ook in 2018 zal dat mijn telefoon blijven. Er is gewoon geen goed alternatief op de markt. Het OS bevalt me beter dan Android en de specs blijven gewoon bij de tijd. Zolang de apps die ik gebruik blijven werken zie ik dan ook niet direct een reden om te veranderen en ik blijf hopen dat we ooit nog een nieuw high end toestel van MS gaan zien.

Windows 10 blijft ontwikkeld worden en ook de ARM versie zal niet snel verdwijnen. De UI voor mobile zit erin dus de software is klaar. En als ze de x86 emulatie naar Continuum brengen hebben ze een beresterke zakelijke telefoon in handen.

Door Tweakers user Twam, dinsdag 12 december 2017 00:39

Gekke vraag: als er nu nog ergens een nieuwe L950 voor een zacht prijsje te vinden is (zeg, het 200,- segment), zou je/zouden jullie het dan nog aanraden? Ik zag er bijvoorbeeld tijdje terug stof verzamelen bij een BCC, a 180,- als ik me niet vergis.

Juist gezien de garantie dat er voorlopig nog wel security updates voor W10M komen en het allemaal prima loopt, zolang je niet afhankelijk bent van bepaalde apps (volwaardige webbrowser ftw), zou je niet écht een slecht toestel kopen, in tegenstelling tot wat sommige mensen lijken te denken.

Aan de andere kant is nu nog een L950 kopen wel echt geld steken in een oud product (voor tech-begrippen) en een platform waar MS zelf van aangeeft dat er momenteel geen prioriteit ligt...

Ik zit vooralsnog gewoon heel erg hard te hopen dat m'n L730 het nog even uithoudt (want ook tevreden, plus sinds L730 echt oled-voorstander), maar ik loop laatste tijd wel af en toe te denken wat ik zou doen als ie nu de geest geeft... Ik ben gewoon niet onder de indruk van de huidige markt, namelijk, helemaal omdat ik het voor mijn doeleinden onzin vind meer dan +/-250-300,- uit te geven (m'n L730 was 230,-, 2 jaar geleden, te gek voor woorden als ik meer zou betalen voor iets minder fraais).

Door Tweakers user RobinHood, dinsdag 12 december 2017 01:18

Twam schreef op dinsdag 12 december 2017 @ 00:39:
Gekke vraag: als er nu nog ergens een nieuwe L950 voor een zacht prijsje te vinden is (zeg, het 200,- segment), zou je/zouden jullie het dan nog aanraden? Ik zag er bijvoorbeeld tijdje terug stof verzamelen bij een BCC, a 180,- als ik me niet vergis.

Juist gezien de garantie dat er voorlopig nog wel security updates voor W10M komen en het allemaal prima loopt, zolang je niet afhankelijk bent van bepaalde apps (volwaardige webbrowser ftw), zou je niet écht een slecht toestel kopen, in tegenstelling tot wat sommige mensen lijken te denken.

Aan de andere kant is nu nog een L950 kopen wel echt geld steken in een oud product (voor tech-begrippen) en een platform waar MS zelf van aangeeft dat er momenteel geen prioriteit ligt...
Ligt er echt volledig aan wat je precies wilt.

Wil je een volwaardige smartphone waar je vrolijk op kan Snapchatten, wil je kunnen bankieren via een app en de nieuwste games spelen: Nope, niet doen. Lumia's zijn in dat opzicht echt een soort feature-phones geworden.

Maar maakt dat je weinig uit, want je bankzaken gaan ook wel prima via de website, en je zoekt een telefoon vooral om op te internetten, filmpjes te kijken in bed, foto's te maken of soms eens wat te filmen? Dan is er imho niks mis met een Lumia 950 of 950XL, want als je ergens een new old stock kan vinden voor een zacht prijsje, heb je een toestel wat op die vlakken niet onderdoet voor de nieuwste Samsung of iPhone voor een kwart, of minder, van de prijs.

Maar, dat zeg ik, iemand die eerlijk gezegd gewoon nog steeds een fan is van de Lumia-lijn. De meeste mensen zouden zeggen dat je voor die 200 een Android moet kopen, maarja, dan heb je geen 1440p AMOLED scherm, een camera die nog steeds tot de top behoort + 4 mics waarmee je dus gewoon je favo metalband kan filmen en zowaar ook nog gewoon goede geluidskwaliteit hebt.

Tweedehands is overigens een ander verhaal, er zijn echt veel met accu-problemen, nieuwe originele accu's zijn er niet, nooit gemaakt volgens mij, en het kleine beetje 3th party wat er is, is gewoon troep. Voor mijn oude L820 kon ik tenminste nog een Polarcell kopen na 3 jaar :/

Al kun je altijd nog een Mugen kopen, is alleen wel fokking lelijk: https://mugenbattery.com/...-for-microsoft-lumia-950/

Door Tweakers user NLKornolio, dinsdag 12 december 2017 06:00

Twam schreef op dinsdag 12 december 2017 @ 00:39:
Gekke vraag: als er nu nog ergens een nieuwe L950 voor een zacht prijsje te vinden is (zeg, het 200,- segment), zou je/zouden jullie het dan nog aanraden? Ik zag er bijvoorbeeld tijdje terug stof verzamelen bij een BCC, a 180,- als ik me niet vergis.
Waar was dat ? Voor dat geld kan je hem niet laten liggen.
Echt al jaren de lumia telefoons met Windows OS. Al ben ik steeds minder te spreken over het OS een 950 voor 200 zou ik nooit laten liggen.

Door Tweakers user Wailing_Banshee, dinsdag 12 december 2017 08:48

Is het alweer 2 jaar geleden! Ik kan me helemaal 100% vinden in jouw verhaal, behalve dan dat ik nog steeds m'n oorspronkelijke achterkant heb en er een bumpercase omheen heb zitten (vanaf dag 1), dus hij ziet er nog uit als nieuw.

Door Tweakers user Twam, dinsdag 12 december 2017 11:06

NLKornolio schreef op dinsdag 12 december 2017 @ 06:00:
[...]


Waar was dat ? Voor dat geld kan je hem niet laten liggen.
Echt al jaren de lumia telefoons met Windows OS. Al ben ik steeds minder te spreken over het OS een 950 voor 200 zou ik nooit laten liggen.
Beverwijk of Osdorp, een van de twee. Ik had het moeten doen, maar was toen totaal niet naar telefoons aan het kijken. Ik was vooral bezig met vervanging van 3,5 jaar oude WinRT-tablet, binnen verlengde garantie, de accu van m'n trouwe Lumia 2520 was overleden. Was ook al niet te doen om binnen die 500 euro voor mijn gebruik een beter product te vinden, eigenlijk. Die Lumia's boden geweldige bang for buck, echt waar.

Door Tweakers user boe2, dinsdag 12 december 2017 11:10

Heb een jaar lang met een lumia640 gewerkt. Het OS is leuk, maar het was 3 jaar geleden al duidelijk dat Microsoft zelf totaal geen vertrouwen heeft in windows phone, ja, zelfs nog voor de 950 uitkwam.
Dit was vooral pijnlijk duidelijk bij de Microsoft apps. Outlook en OneNote bijvoorbeeld hadden MEER features in de android versie dan in de windows phone versie, en dit is nooit rechtgetrokken geweest.

Grootste verkoopargument was dat je goedkope telefoons had met botervlotte performance, wat bij android toen niet het geval was. De huidige generatie budgettelefoons met android draaien ondertussen echter ook botervlot, dus dat verkoopsargument valt ook weer weg. Ik ben overgestapt van een lumia 640 naar een wileyfox swift van 150 euro, en het was eigenlijk een verademing.

Door Tweakers user SinergyX, dinsdag 12 december 2017 13:09

950XL hier, still going strong.

P8 lite, P9, nu nokia 5, maar zal mijn 950 als hoofdtelefoon blijven gebruiken.

Door Tweakers user VECTOR, dinsdag 12 december 2017 14:15

Hier ook nog iemand die de 950 nog dagelijks gebruikt en daarnaast ook nog een Nokia 6 in gebruik heeft :)

Door Tweakers user PhatFish, dinsdag 12 december 2017 20:02

Mijn ervaring met de Lumia's is juist iedere keer achteruit gegaan. De Lumia 800 was een pracht van een toestel en het design van zowel het toestel als Windows Phone 7(.5) was prachtig. De daaropvolgende 1080 was ook zeker een toptoestel en de camera mis ik nog steeds (valschade ;( ).

Maar de Lumia 950 was een heel ander verhaal. Mooi toestel en heel duidelijk gericht op de zakelijke markt. Snelle hardware en technisch goede specificaties, gecombineerd met de lage prijs waren voor mij doorslaggevend. De app gap heb ik ook weinig last van gehad, vooral omdat de Edge browser het merendeel van de apps gewoon overbodig maakte. Tel daarbij op dat het ding een erg goede camera heeft, een SD slot en erg gemakkelijk open kan en het leek een prima toestel.

Maar nadelen waren er ook. De grootte van het toestel was toch een issue waar ik na een jaar nog steeds mee worstel en na een paar maanden had het ding opeens een barst in het glas. Waarschijnlijk had ik nog iets in de broekzak dat te veel druk erop zette, maar de vorige Lumia's hadden ook veel steviger glas, dat ook nog eens veel lekkerder (gladder) was om mee te werken. Gelukkig was de barst onder het scherm, dus niet heel boeiend. Maar combineer GPS met Bluetooth en het ding reboot op de raarste momenten, of verliest gewoon zijn GPS signaal. Leuk, als je de (verder uitstekende) navigatie gebruikt.

Het design van het OS is ook steeds meer op de concurrentie gaan lijken en dat is flink ten koste gegaan van het esthetische aspect. Vergelijk Windows 10 Mobile op een 950 maar met Windows Phone 7.5 op een Lumia 800. Het is bijna downgraden iedere iteratie...

Ik heb sinds een week een Meizu Pro 7-H. Nog niet als vervanger voor de Lumia 950, maar dat gaat wel gebeuren. Die telefoon kan ik ten minste met één hand vasthouden/bedienen, ding is ook best vlot, heeft een goede camera en zelfs een metalen behuizing. En natuurlijk een prachtig scherm. Op punten minder dan de 950, op andere punten beter. Ik zal de security van Windows t.o.v. Android misschien gaan missen, maar goed. Eens kijken hoe ver Android is gekomen in de afgelopen jaren.

Door Tweakers user Ample Energy, dinsdag 12 december 2017 20:52

"Op dat puntje na vind ik Cortana wel gewoon prima werken"
Is het al mogelijk om Cortana te gebruiken zonder al je microfoon- en browsegegevens door te sturen naar MS? Dat vind ik namelijk een groot nadeel; de telefoon staat toch al in het Engels bij mij.

"Nu heb ik zelf niet heel veel last van de app-gap"
Last heb ik er ook zeker niet van, maar onderhand is het gat zo groot dat je eigenlijk totaal niet weet wat je mist. Als je ziet wat je met een Android kan is een W10M-toestel eigenlijk geen smartphone meer. Last heb ik niet, maar apps gebruiken doe ik ook niet. Als ik een Android zou hebben kan ik zo 10 apps noemen die ik direct zou installeren en gebruiken. Ook een heleboel producten kan je tegenwoordig gewoon niet gebruiken zonder een laptop of pc mee te nemen en een Android-emulator te gebruiken. Last is een groot woord, maar 'onhandig' en 'regelmatig teleurstellend' zal ik niet ontkennen.
boe2 schreef op dinsdag 12 december 2017 @ 11:10:
Grootste verkoopargument was dat je goedkope telefoons had met botervlotte performance, wat bij android toen niet het geval was. De huidige generatie budgettelefoons met android draaien ondertussen echter ook botervlot, dus dat verkoopsargument valt ook weer weg. Ik ben overgestapt van een lumia 640 naar een wileyfox swift van 150 euro, en het was eigenlijk een verademing.
Sterker nog, een paar jaar oude Samsung Galaxy S6 draait tegenwoordig vele malen soepeler dan een Lumia 950. Multitasking op een Lumia 950 is bijna lachwekkend, zo langzaam dat het is. WM/WP leek vroeger snel door de vlotte animaties, maar tegenwoordig zijn overal animaties ook echt nodig en haperen zelfs die. Als je Android niet kent is het geen probleem dat je regelmatig naar zwarte schermen zit te kijken, maar als je weet dat Android in een fractie van een seconde kan doen waar W10M meerdere seconden voor nodig hebt is het aardig frustrerend. Stel je wilt een simpele app sluiten op W10M en je drukt 2 keer achter elkaar op vorige, dan moet je wachten, krijg je even een zwart scherm, dan de vorige pagina, dan weer een zwart scherm en daarna pas het homescreen. Zo'n S6 zie je meteen reageren als je hetzelfde doet, je hebt geen zwart scherm, de animatie is 10x sneller en hij is daardoor vele malen sneller terug op het homescreen. En dan heeft hij nog 10x meer open staan ook. WM/WP is belachelijk traag en dan is mijn toestel nog wel een topmodel. Voor een paar seconden op een dag ga ik geen nieuwe telefoon kopen, maar jammer is het wel.

Batterijduur is tegenwoordig ook zoiets. Zelfs als je hem niet gebruikt (wel notificaties ontvangt, maar gewoon laat liggen) is de batterij voor het einde van de dag leeg. M'n 920 met WP8.1 kon makkelijk 2 dagen mee terwijl ik hem wel gewoon gebruikte. Overigens kan die dat tegenwoordig ook niet meer. Ik weet niet of het aan de accu ligt of aan WP8.1, maar met energiebesparing en vliegtuigstand aan en zonder hem aan te raken is hij in een paar dagen leeg.


Ik ben nog wel redelijk tevreden met mijn Lumia 950 en ik weet er ook geen alternatief voor, maar een smartphone is het m.i. niet, hij is langzaam en de batterij gaat te snel leeg.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 12 december 2017 20:54]


Door Tweakers user Spekkie88, woensdag 13 december 2017 10:25

Daarom heb ik standaard zo'n cheapy micro-usb to usb-c adaptertje in m'n portemonnee zitten voor mijn trouwe Lumia 950 :D
Werkt zelf voor data kwam ik tot mijn verbazing achter, wel maar usb 2.0 but who cares voor die momenten dat je net even omhoog zit ;)

[Reactie gewijzigd op woensdag 13 december 2017 10:26]


Door Tweakers user Electrowolf, woensdag 13 december 2017 15:44

Met m'n 930 is het ook nog steeds "going strong!". Wat ik wel opvallend vind is dat ik soms een inverse app-gap heb. Apps die betaald zijn op iOS (snap nog steeds niet hoe dat werkt, maar van m'n werkgever moet ik er een hebben...) en Andriod heb ik op WP gratis. Bv de buienradar app is gratis met alle "pro" functionaliteit, streaming apps zijn gratis en er zit een stuk minder reclame in de meeste andere apps.

Nu nog eens ergens een nieuwe 930 vinden om m'n huidige te vervangen... ;)

Door Tweakers user mavamal, vrijdag 15 december 2017 13:24

Ik heb laatst voor een zacht prijsje een 950xl gekocht. Heerlijk toestel, lekker groot scherm, simpel te overzien... voor mijn oma. Zelf gebruik ik toch teveel apps om over te stappen, maar zeker voor de ouderen van dagen zou ik hem aanraden.

Door Tweakers user T-!-M, maandag 8 januari 2018 09:26

Ik heb anderhalf jaar de Lumia 950XL gehad. Wat een heerlijk toestel. Ik heb geen spijt dat ik inmiddels op android zit, maar ik mis de interface nog steeds.. en die camera :9~

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.