Kartonnen Games: Rhino Hero

Door RobinHood op maandag 30 oktober 2017 11:48 - Reacties (4)
Categorie: Kartonnen Games, Views: 2.766

Voor het eerst in maanden weer eens een blogpost, en direct weer eentje met een belangrijke mededeling:

Ga naar je lokale spellenwinkel, LGS voor de ingewijden, en koop Rhino Hero.

Nee, niet vragen waarom, gewoon doen. Je zal geen spijt hebben. Gewoon kopen, nu, snel, arriba arriba!

http://cdn3.bigcommerce.com/s-n4fsq55cwj/images/stencil/500x659/products/1443/6057/4789__96391.1497035893.jpg

Oh, je bent er nog.

Moet ik wel uitleggen waarom je naar de LGS moet rennen?

Nouja, dan doe ik dat maar, want ik heb twee hele goede redenen:

Reden 1
Spellenwinkels zijn namelijk gewoon gaaf en moeten blijven bestaan. Ze zijn namelijk duizend keer beter dan een of andere standaard speelgoedwinkel waar ze alleen maar twintig verschillende soorten Monopoly en Risk verkopen, ik bedoel, in de LGS van Leeuwarden heb ik Risk nog niet eens gezien.

En de mensen die er werken, weten waar ze over praten. Die staan je niet raar aan te kijken als je zegt “Ik heb de eerste editie van Dungeon Quest gekocht”, nee, ze zeggen “vet gaaf dude, hey, er is een D&D avond, misschien is dat ook iets voor jou?”.

Oh, en LGS’en moeten ook gewoon blijven bestaan omdat dat zo’n beetje de enige plek is waar je gewoon zo geeky kan zijn als je bent en niemand die je raar staat aan te kijken, want alle andere mensen die er komen zijn minstens net zo’n grote geek.

Dus, koop bij je LGS. Niet op Amazon omdat het je wel 5 euro bespaard, dat doe je maar met Chinese Meuk.

Reden 2
Dit spel is gewoon vreselijk leuk, en dat voor een spel wat in 2 zinnen uit te leggen is en een tientje kost.

Het doel van het spel is namelijk: Bouw een toren met een soort speelkaarten. Laat die toren niet instorten wanneer je er een blokje hout erop zet.

https://i.imgur.com/Na9UAyOl.jpg

Dat klinkt vast niet heel spannend, maar, dat is het wel. De kaarten, een soort veredelde speelkaarten die je moet buigen, zijn namelijk precies stevig genoeg. Zonder onze houten superheld kun je vrij makkelijk een toren bouwen van 15 verdiepingen of meer. Natuurlijk moet je wel een beetje een vaste hand hebben, maar, het is niet onmogelijk.

https://i.imgur.com/oEoIA05l.jpg

Totdat je dat duivelse blokje hout moet pakken, geheten “Rhino Hero”, hij is vrij klein, hij weegt nagenoeg niks, maar hem op de toren plaatsen is vaak genoeg voor behoorlijke spanning. Is de toren wat brak gebouwd of plaats je hem op een dak die niet goed ondersteunt wordt, dan stort de hele boel in, vaak onder bulderend gelach.

https://i.imgur.com/oNYmDH1l.jpg

En dan begin je weer overnieuw. Want hoe simpel het ook is, het is gewoon vreselijk leuk. Niet alleen voor kinderen, ook voor volwassenen is het dolle pret. En met drank of wiet op wordt het vast helemaal hilarisch, maar dat heb ik nog niet geprobeerd.

Mochten mensen huiveren bij het stukje “speelkaarten die je moet buigen”: Geen nood, ze zijn ervoor gemaakt, er zit een stukje dunner karton waar je ze zonder problemen kan buigen, en de rest van de kaart is gewoon erg stevig.

En zelfs al scheurt het een en ander na een poos speelplezier, dan koop je toch gewoon een nieuwe set? Het kost maar een tientje.

Dus, hup, naar je LGS en kopen. Ja, ook als je geen kinderen hebt en al je boardgamevrienden liever de hele avond een dwarf imiteren of de Slag om Tobruk voor de 30ste keer naspelen, gewoon kopen, op tafel zetten en plezier hebben.

Volgende: 2 jaar een Lumia 12-'17 2 jaar een Lumia
Volgende: Chinese Meuk is Leuk: Fake Fidgets 05-'17 Chinese Meuk is Leuk: Fake Fidgets

Reacties


Door Tweakers user vanaalten, maandag 30 oktober 2017 13:33

Helemaal eens wat de support van LGS-en betreft! Ik kom altijd graag in Utrecht bij 'The Joker'.

Maar, Rhino Hero sla ik even over. Zo als het er nu staat lijkt het mij teveel op 'Jenka': bouwen tot iemand de toren laat omvallen.

Door Tweakers user RobinHood, maandag 30 oktober 2017 13:43

vanaalten schreef op maandag 30 oktober 2017 @ 13:33:
Helemaal eens wat de support van LGS-en betreft! Ik kom altijd graag in Utrecht bij 'The Joker'.

Maar, Rhino Hero sla ik even over. Zo als het er nu staat lijkt het mij teveel op 'Jenka': bouwen tot iemand de toren laat omvallen.
Je kan ook wel winnen, je krijgt 5 daken, en zodra die op zijn heb je gewonnen, de realiteit is alleen dat het nagenoeg onmogelijk is om daadwerkelijk te winnen, je zit dan al heel snel op een verdieping of tien, en zeker als men maar wat aankloot met het plaatsen van muren is ie dan heel onstabiel :P

Overigens zitten er ook wel wat speciale regels bij, dingen als een beurt overslaan, dat de volgende speler een extra kaart moet pakken etc, maakt het net wat meer random, maar voor de core-gameplay maakt het weinig uit, want ja, eigenlijk is het niet meer dan torentje bouwen, maar als je op die manier games gaat beschrijven klinkt alles saai :+

Door Tweakers user Jogai, maandag 30 oktober 2017 19:39

Is een lgs bijvoorbeeld dit? http://www.spellenwinkeldeburcht.nl/ of snap ik iets niet?

Door Tweakers user RobinHood, maandag 30 oktober 2017 22:01

Da's een LGS, local game store.

Dus alle spellenwinkels, maar niet iets zoals een Intertoys of Blokker waar je eigenlijk alleen maar Monopoly, Catan en soms Risk kan vinden.

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.