Chinese Meuk is Leuk: Fake Fidgets

Door RobinHood op vrijdag 12 mei 2017 17:50 - Reacties (7)
Categorie: Chinese meuk, Views: 8.143

Fidget cubes, wie kent ze niet?

Waarschijnlijk kennen vrij veel mensen ze niet, dus, eerst eens een korte uitleg wat het is: Een kubus, met allerlei tierelantijntjes waar je lekker mee kan fröbelen. Denk aan knopjes, een joystick en wieltjes. Perfect dus voor de mensen die altijd iets in hun handen moeten hebben, zoals ondergetekende.

Het origineel komt van Kickstarter, kost iets van 20 euro, komt in een fancy doosje en is volgens mij van best goede kwaliteit. Het echte spul is natuurlijk beter, en mocht je echt interesse hebben in een friemel-kubus, koop dan het origineel.

Maar, het zal niemand verbazen dat er alweer genoeg fakes uit China komen, voor een lagere prijs uiteraard, maar, zijn ze net zo goed?

Ik mag hopen van niet, want dit zijn zeker niet de meest geweldige dingen ooit.

Ik heb er twee getest, eentje van normaal formaat, en een minicube. En een fidget-spinner, maar da’s weer geen cube.

De normale Cube

http://i.imgur.com/7E6vRaFl.jpg

Er zijn talloze Cubes te vinden op AliExpress, maar deze met camo-kleurtjes zou de beste kwaliteit bieden, want er is ook echte troep in omloop, zegt men.

Maar de kwaliteit van deze is wel okay, het grootste minpunt is wel dat er vrij forse kieren in zitten, da’s niet echt mooi. De kwaliteit van de print is wel echt goed, en de feel is ook goed, er zit een soort rubbercoating op, vergelijkbaar met wat veel gamemuizen hebben, dus hij is lekker zacht.

http://i.imgur.com/V9PdoQTl.jpg

Van de functies doen de meeste wat ze moeten doen:
De schakelaar schakelt prima, het ronddraaiwieltje draait rond en de clicky-knopjes zijn clicky. Ook doet de joystick zijn ding vrij goed, en kun je hem zelfs indrukken om hem vrij of stroef te laten gaan. Maar, de klikwieltjes gaan behoorlijk stroef, het kogeltje rolt nauwelijks en is niet clicky, en er horen ook niet-clicky knopjes op te zitten, maar alle knopjes op de mijne zijn clicky, al maakt het ene knopje een luidere klik dan de ander.

Een ander nadeeltje is eigenlijk ook wel het formaat. Het houdt wel lekker vast, het gewicht is ook goed, maar hij is eigenlijk te groot om een comfortabel plekje in je broekzak te vinden, en da’s toch wel jammer, want mijn handen willen ook wel eens wat te doen hebben terwijl ik wacht op de bus.

http://i.imgur.com/EwacTYLl.jpg

Op dat minpuntje na, die een echte Fidget Cube ook heeft, is het eigenlijk een best goed ding.


De mini Cube

http://i.imgur.com/AMIeoItl.jpg

Dit is het kleine broertje van de Fidget Cube, en met “klein” bedoel ik dat er 4 mini-cubes in 1 grote passen. Klein maar fijn zou je dus zeggen.

En ja, het formaat is heel fijn, dit ding kan prima aan je sleutelbos bungelen of in je broekzak wonen zonder irritant te zijn. En natuurlijk houdt ie wat minder makkelijk vast, maar het gaat nog wel.

http://i.imgur.com/QCKMyZTl.jpg

Helaas is dat ook wel het enige positieve wat ik over dit ding kan vertellen, want eigenlijk is het een echt prul, hij is goedkoop, en dat zal je merken ook.

De joystick werkt nauwelijks, blijft vaak ergens haken en hangt altijd op half-zeven. De knopjes zijn vrij scherp en allemaal clicky. De klikwieltjes draaien wel, maar klikten na 15 minuten prutsen niet meer. Het kogeltje ligt er gewoon los in. Het draaiwieltje draait vreselijk stroef, en door het gladde plastic heb je geen grip erop. Alleen de switch is geen enorme teleurstelling, al voelt ook die niet echt geweldig aan.

De behuizing zelf is ook erg glad, en er zitten behoorlijke kieren in. Er zit wel een rubbercoating op denk ik, maar de voornaamste functie ervan lijkt het verzamelen van vingerafdrukken.

http://i.imgur.com/A80xsy2l.jpg

Eigenlijk heb je er dus helemaal niks aan, het is hooguit een geinige sleutelhanger voor als je een grote Cube hebt, maar je moet dit ding echt niet kopen als vervanger voor een grote cube.


Fidget Spinner

http://i.imgur.com/Y6or7mUl.jpg

Geen cube, wel leuk om mee te spelen, een fidget spinner. Het is niet veel meer dan wat plastic met daarin 3 of 4 kogellagers, en die laat je rondjes draaien terwijl je ‘m vasthoudt. Klinkt heel saai, maar als je iemand bent die graag iets met z’n handen doet, dan zijn ze heel leuk.

Dit is gewoon eentje zoals je er honderden vindt op Ali, kost nagenoeg niets, maar het is eerlijk gezegd wel één van mijn betere/leukere aankopen van de afgelopen tijd.

Veel is er niet over te vertellen, het plastic is vrij stevig, al zie je wel allerlei sporen van het spuiten. De buitenste lagers zijn vrij matig, maar het lager in het midden is behoorlijk goed.

Al kan ik wel twee minpuntjes bedenken, ten eerste plastic “caps” op het middelste lager: Ze doen hun ene taak goed, er komt namelijk geen troep in het lager, maar omdat ze vrij glad zijn, mep je je spinner vrij makkelijk uit je hand. Knap onhandig. Een ander nadeel is dat de twee buitenste lagers vrij los in het plastic zitten, als je je spinner laat vallen is het prima mogelijk dat een lager op avontuur in de wijde wereld gaat, en ook dat is knap onhandig.

http://i.imgur.com/6BxkoQpl.jpg

Maar, zolang hij gewoon tussen je vingers blijft zitten en de lagers niet avontuurlijk worden, is het echt geweldig ding.


Kort binnenblogs-nieuws:

Tot mijn grote verbazing is het eerste deel van Kartonnen Games Blog van de Maand geworden. Dat is altijd leuk nieuws. Maar, wat nog leuker is: De positieve reacties die onder het blog staan. Ik schrijf gewoon voor de lol, maar het is zeker leuk om te lezen dat je anderen mensen vermaakt met je schrijfsels.

Volgende: Kartonnen Games: Rhino Hero 10-'17 Kartonnen Games: Rhino Hero
Volgende: Kartonnen Games: Intro + Monopoly Junior 04-'17 Kartonnen Games: Intro + Monopoly Junior

Reacties


Door Tweakers user xleeuwx, vrijdag 12 mei 2017 18:15

Nice. Heel herkenbaar om dingen in je handen te hebben, ik kan je niet aanbevelen om met een kleine schroevendraaier te gaan spelen of andere scherpen dingen |:( . Zelf nooit aan gedacht om zoiets als afleiding uit China te halen :)

Door Tweakers user inf3rno89, vrijdag 12 mei 2017 23:40

Heb zo'n cube besteld van marktplaats. Geen echte. De kliks etc. voelden gewoon niet goed aan. Ik weet precies hoe het aan moet voelen omdat ik altijd met de batterijklep van de afstandbediening speel :P Oh, en van de telefoon (man man man, mijn HD2 heeft veel te verduren gekregen :+ )

Door Tweakers user mark-k, zaterdag 13 mei 2017 12:18

Misschien stomme vraag, maar waarom moeten aan de buitenkant ook lagers zitten? Gewoon genoeg gewicht is toch net zo goed? Of is het de bedoeling dat hij daar omheen ook moet kunnen draaien (in onbalans dus zal een stuk minder goed draaien).

Door Tweakers user RobinHood, zaterdag 13 mei 2017 12:40

mark-k schreef op zaterdag 13 mei 2017 @ 12:18:
Misschien stomme vraag, maar waarom moeten aan de buitenkant ook lagers zitten? Gewoon genoeg gewicht is toch net zo goed? Of is het de bedoeling dat hij daar omheen ook moet kunnen draaien (in onbalans dus zal een stuk minder goed draaien).
Zodat je 'm ook daar kan laten draaien, moeten je vingers wel lang genoeg zijn, mijn handen, en vingers, zijn niet heel groot, dus mij lukt het net niet ;(

Maar je hebt ze ook wel met 1 lager, al zie je die wel minder.

Door Tweakers user B00st3r, woensdag 17 mei 2017 14:19

Hoe kom je aan die vette print op die fidgetcube (de blauwe camo print)?

Door Tweakers user RobinHood, woensdag 17 mei 2017 16:42

B00st3r schreef op woensdag 17 mei 2017 @ 14:19:
Hoe kom je aan die vette print op die fidgetcube (de blauwe camo print)?
Unlocked automatisch na 100 uur ermee spelen en 10 headshots maken :+

Maar je kan 'm ook gewoon kopen: de link is de titel, klik er maar eens op! [net als in al mijn andere CMiL blogs trouwens]

Door Tweakers user 10Cage, donderdag 18 mei 2017 16:15

Fidget cubes, wie kent ze niet?
Ik dus! Maar wat heb ik dit, zonder het te weten, gemist de laatste vijftien jaar! Pennen, telefoons met afneembare covers, afstandbedieningen, pennen, usb-sticks, markeerstiften, pennen, alles gaat eraan ;) Had ik pennen al genoemd? Het liefst die met mooie mechanische klikjes en mechanismes. }:O

...gauw maar eens shoppen bij mijn Chinese hofleverancier ;) Bedankt zeg! Al denk ik niet dat mijn collega's dit gaan waarderen :*)
al mijn andere CMiL blogs trouwens
En die ga ik dus ook lekker even doorlezen dit weekend, vind het nu al leuk :+ Ga zo door!

[Reactie gewijzigd op donderdag 18 mei 2017 16:21]


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.