Chinese Meuk is Leuk: Sinterkerst Special

Door RobinHood op zaterdag 22 oktober 2016 21:18 - Reacties (22)
Categorie: Chinese meuk, Views: 8.927

Het is eind oktober, de pepernoten liggen alweer een maand of twee in de winkel, mensen twijfelen al waar ze hun kerstboom gaan neerzetten, de lootjes voor sinterklaas worden eerdaags getrokken, en de eerste Sinterklazen en pieten [al dan niet zwart] zitten al te denken wat ze eens in zullen schenken.

Tijd dus voor een extra lange SinterKerst versie van Chinese Meuk is Leuk.

Deze keer niet alleen maar nieuwe dingen, maar ook wat dingen van eerder dit jaar komen terug, puur omdat ik denk dat ze prima cadeautjes zullen zijn voor Klazen en Kerstmannen die Chinese elfjes willen inzetten.

Een kurkentrekker met, of eigenlijk zonder, een twist.

http://i.imgur.com/kf5qL9Tl.jpg

Kurkentrekkers, die dingen zijn zo vreselijk simpel, gewoon een soort schroef die je in de kurk boort, en dan trek je de kurk eruit, zodat je bij je druivensap voor volwassenen kunt. Hoe makkelijk wil je het hebben?

Totdat je dat probeert met een fles met daarin een waardeloze kurk die al verkruimelt als je er naar kijkt. Dan is een normale kurkentrekker opeens niet zo leuk meer, want of je trekt de kurk in tweeën, of je kruimelt je wijn helemaal onder. De horror!

Gelukkig bestaan er ook dit soort vreemde dingen. Twee stukken verenstaal aan een handvat. Stukken verenstaal tussen de kurk en de fles, wiebel hem erin, en al draaiende trek je zo je kurk er zonder beschadigen uit. Briljant eigenlijk.

http://i.imgur.com/hhSgPS0l.jpg

In Nederland heb ik ze alleen maar gezien voor een eurootje of dertig, en dan is 5 euro een heel wat betere prijs. De afwerking van de bovenkant, de flesopener, kon wat beter, dat is een beetje knullig gegoten, maar hij doet zijn werk uitstekend. Een prima keuze dus voor iemand die zijn geld liever uitgeeft aan wijn dan aan een kurkentrekker.

De Eachine H8 Mini, een minidrone

Drones zijn leuk. Die grote dingen waar je een camera kan aanhangen zijn natuurlijk heel leuk, maar stiekem zijn dit soort kleine speelgoed drone’tjes die je eigenlijk alleen maar binnen kan gebruiken ook erg leuk.

Van de bekendere mini-drones zou dit een van de meest wendbare zijn. Daardoor niet direct de makkelijkste om mee te vliegen volgens sommigen, maar, ik kon er prima mee uit de voeten. En omdat er standaard wat bescherming voor de rotorbladen is, kan het ook weinig kwaad als hij eens een nogal onzachte landing maakt of besluit de muur te knuffelen. Het is een behoorlijk stevig ding, die heel wat mishandeling aan kan. Al was een zwempartij in de drinkbak van de hond toch iets te veel voor de mijne.

Het is Ready To Fly kit, er zit dus een afstandsbediening, accu en lader bij. Maar, wat extra rotors en een extra accu mee bestellen kan geen kwaad. Je sloopt echt wel eens een rotor, en omdat je maar zo’n 5 minuten kan vliegen met een volle accu is een extra accu wel zo leuk. Het opladen kost je immers ongeveer een halfuur.

http://i.imgur.com/ICrI4jMl.jpg

Door zijn lage prijs, klein-maar-niet-te-kleine formaat en prima stevigheid is dit een prima speelgoed drone. Voor zowel “volwassenen” als kinderen.

RVS-ijsblokjes
De trouwe lezer kent ze natuurlijk al, maar ik wil sowieso nog eens onderstrepen hoe handig deze dingen zijn. Het zijn dus RVS blokjes vloeistof die je normale waterige ijsblokjes vervangen. Zo kun je je drinken koelen zonder dat het verwaterd.

http://i.imgur.com/QUDdxSjl.jpg
Ja, hun grootste voordeel is dat ze je drankje niet verwateren, en dan doe ik ze in een glas water voor de foto, ik weet het, da's ironisch

En ze werken echt geweldig. Ze koelen je drinken voor mijn gevoel een stuk sneller dan normale ijsblokjes, en ze zien er gewoon cool uit. In de comments was men benieuwd of er ook een coating op zat, maar daar heb ik nog niks van gemerkt. Ze zien er na talloze keren ontdooid en bevroren te zijn geweest nog precies hetzelfde uit.

Misschien wat duur, maar ze zijn keurig afgewerkt, en naar mijn mening hun geld zeker wel waard.

Een kussenhoes die zich ietwat agressief uitdrukt

http://i.imgur.com/Q9PDAzEl.jpg

Ook dit is een oude bekende, maar, hij is leuk en goed genoeg om terug te mogen komen.
De kwaliteit van dit ding is prima, niks op aan te merken. Hij is ook best wel lekker zacht. Hij heeft nog geen wasmachine van dichtbij bekeken, want hij ligt toch vooral op het ongebruikte deel van het bed, maar hij blijft gewoon leuk. Gewoon, weer eens wat anders dan “home sweet home” of andere veel te zoete dingen.

Edit 11/2018: Deze is niet meer te vinden, eentje die er behoorlijk op lijkt is deze.

Een kerstboom voor Tweakers

http://i.imgur.com/N79XIGfl.jpg

Echte bomen zijn vervelend. Ze vallen uit, je moet ze water geven en wat al niet meer. Een plastic-nepboom is zo mogelijk nog erger. Die moet je immers ieder jaar weer in elkaar zetten, en ze zijn of foeilelijk, of vreselijk duur, en vaak allebei

Nee, dan is dit boompje veel leuker. Zelf even solderen, en je hebt een boompje in de mooiste kleur die er voor Tweakers is: PCB-groen. En als klap op de vuurpijl, hij knippert alsof zijn leven ervan af hangt![Gifje a 10MB] Prachtig gewoon. Kerst zal nooit meer hetzelfde zijn met dit boompje.

Hoe moeilijk het solderen is, geen flauw idee, mijn pa heeft hem namelijk vorig jaar aan mij gegeven, en die heeft hem laten solderen die iemand die voor zijn werk printjes soldeert. Er zitten heel wat priegel-onderdeeltjes bij, dus voor iemand die nog nooit gesoldeerd heeft misschien niet de beste keuze.

Mijn versie is de colourful, de 3 LED is een wat mindere disco.

KZ Ate oortjes

http://i.imgur.com/iXNeEXyl.jpg

Nog een oude bekende, maar ook dit is een prima cadeau als iemand toch eens wat serieuzere oordopjes wilt. Ze zijn goedkoop, wat de ontvanger niet hoeft te weten, zitten in een luxe doosje en klinken gewoon geweldig bij nagenoeg alle soorten muziek. Alleen voor muziek waar het echt eigenlijk alleen maar om de bass gaat misschien niet de meest geweldige keuze.

http://i.imgur.com/gl8INkRl.jpg

Dankzij de tips van foam zitten ze ook nog eens goed bij nagenoeg iedereen, en anders zitten er altijd nog prima silicone dopjes bij.

Het uiterlijk is helaas wel wat minder, lang niet zo mooi als wat bijvoorbeeld Xiaomi maakt, maar de afwerking is wel gewoon goed. En eerlijk is eerlijk, als het snoer onder je kleding zit, zie je er ook niks van.

EDC zakmesje

http://i.imgur.com/6x8cy46l.jpg

EDC, every day carry, gaat om de dingen die je standaard bij je draagt, en gaat er ook vaak om dat dat zo handig mogelijk moet zijn zonder dat het extreem groot is. En het moet eigenlijk ook nog eens mooi zijn.

Al die dingen is dit mesje wel. Hij is klein, 5cm wanneer ingeklapt, handig, want hoewel het lemmet maar 3cm is, is het goed scherp en voelt het vrij stevig, dus prima geschikt voor het typische zakmes-werk van dozen openen, tiewraps doorsnijden, en een appeltje schillen lukt ook wel. En hij ziet er ook niet verkeerd uit, mooi grijs, al slijt dat wel als je hem aan je sleutelbos hebt hangen, en de toevoeging van een groene ring maakt hem toch ietwat apart.

http://i.imgur.com/BWOg6M7l.jpg

Hij opent en sluit wat stroef, maar dat is alleen maar prettig, want dit ding woont vooral in je broekzak, en daar wil je geen prik-ongelukjes hebben.

Het is dus gewoon een prima ding, klein maar fijn.

De Walletninja

http://i.imgur.com/4Tt92f8l.jpg

Ook een EDC-ding, maar ditmaal voor je in je portemonnee. Mijn favoriet onder de cardtools, want hij is goed afgewerkt en vreselijk compleet. Van flesopener naar schroevendraaier, en met een echt plastic pasje zelfs te gebruiken als standaard voor je telefoon. Alleen geen mesje jammer genoeg, maar daarvoor heb je bijvoorbeeld het mesje van hierboven.

Edit 11/2018 Niet meer te verkrijgen, in de de kerstspecial van 2018 zit een vervanger.

De baardmeuk van het vorige blog
En dan vooral de houten kam en de baardborstel. Zoals te lezen gewoon erg goede producten, eigenlijk niet te geloven dat dit ook gewoon “Chinese meuk” is.

100% Approved by Sinterklaas

Remove Before Flight sleutelhanger

Ja, er zullen weinig mensen zijn die zullen zeggen “een sleutelhanger! Dat heb ik nou altijd al willen hebben voor kerst!”, maar, dit is natuurlijk wel een leuk dingetje voor mensen die iets met vliegtuigen hebben, of gewoon een grote en duidelijke sleutelhanger nodig hebben.

http://i.imgur.com/oDKnFI7l.jpg

De kwaliteit is prima, het is een stevig ding, ook de sleutelring is prima, geen slappe hap. De kleur rood lijkt ook gewoon te kloppen, het is dus gewoon alsof het een echte is, en wie weet, misschien worden ze ook nog echt gebruikt ook.

Verzending
Hoewel het meeste linkt naar AliExpress, zullen veel dingen ook bij andere aanbieders te koop zijn. AliExpress heeft als nadeel dat ik nog geen verkoper heb ontdekt die een betaalbare express-verzending heeft. Shops als Tinydeal en Banggood hebben dat wel, en daar heb ik ook al enkele keren gebruik van gemaakt. Voor iets van 1,50 extra heb je het na een week tot tien dagen in huis. Nu kun je geluk hebben dat je AE-bestelling er ook binnen een week is, maar je kan ook pech hebben en dan duurt het een maand of langer. Wil je iets snel hebben, is zo’n express-verzending zeker handig, en het geld zeker waard.

Er zijn heel wat meer Sinterklazen en Kerstmannen die graag Chinese elfjes gebruiken, dus wees ruim op tijd met verzenden. Half december iets voor kerst bestellen is echt te laat, tenzij kerst 2017 ook goed is. Zelf bestel ik altijd voor half november mijn kerstmeuk, en dat is altijd goed afgelopen.

Was dat het?
Nog niet!

Mochten jullie, lieve lezers en lezeressen, nog andere geweldige aankooptips hebben: gooi het in een comment met waar je het kan kopen en waarom het zo geweldig is. Nee, je kan er niks mee winnen, maar je helpt wel je mede-meukvrienden, en dat is toch al een beloning op zich, toch?

Volgende: Kartonnen Games: Intro + Monopoly Junior 04-'17 Kartonnen Games: Intro + Monopoly Junior
Volgende: Chinese Meuk is Leuk: Minispecial Baardmeuk 10-'16 Chinese Meuk is Leuk: Minispecial Baardmeuk

Reacties


Door Tweakers user himlims_, zaterdag 22 oktober 2016 22:34

leuke post

via fok.nl rc-vliegtuig
en gps-ding besteld

[Reactie gewijzigd op zaterdag 22 oktober 2016 22:35]


Door Tweakers user matroosoft, zaterdag 22 oktober 2016 23:31

Blijft leuk, reviews van China meuk. Keep 'em coming! :)

Door Tweakers user sypie, zondag 23 oktober 2016 00:22

Naar aanleiding van deze post heb ik de KZ ATE en de ZST besteld. Eens kijken of ze kunnen concurreren met de Shure SE215 in-ears.

Door Tweakers user warcow, zondag 23 oktober 2016 06:38

Leuke post, die kerstboom lijkt mij ook wel wat. :)

Door Tweakers user warcow, zondag 23 oktober 2016 06:43

Post edit is niet mogelijk.. (?) Als ik het zo zie zijn er 2 versies, colourful versie met transparante rgb leds en versie met gekleurde leds. Groot verschil is dat die gekleurde leds versie wat trager knippert? Ziet er misschien wel wat leuker uit.

Leuk ook om als cadeau te geven aan vrienden (die een soldeerbout hebben).

Door Tweakers user Ploink, zondag 23 oktober 2016 07:55

Zo'n kurkentrekker heb ik lang geleden in Nederland gekocht, heeft inderdaad heel goed gewerkt totdat ik hem een keer er niet helemaal in stak en te hard draaide. Verenstaal iets verbogen en toen werkte hij niet goed meer.

Ik heb later zoiets gekocht, die werkt echt wel heel makkelijk maar helaas zonder het karakteristieke plop geluid als de kurk eruit komt.

[Reactie gewijzigd op zondag 23 oktober 2016 07:58]


Door Tweakers user Puch-Maxi, zondag 23 oktober 2016 13:40

Wat zijn dat voor leds aan je RBF-tag?

Door Tweakers user O88088, zondag 23 oktober 2016 16:48

Waarschijnlijk een usb-led-lampje? Eigenlijk gewoon een pcb met een usb-aansluiting en wat ledjes erop.
[hr]Ik heb ook maar zo'n kerstboompje besteld :) en dan de versie met drie kleuren omdat die niet zo druk overkomt. Ben benieuwd of het wat wordt, zo handig ben ik niet met een soldeerbout.

Door Tweakers user RobinHood, zondag 23 oktober 2016 23:56

Puch-Maxi schreef op zondag 23 oktober 2016 @ 13:40:
Wat zijn dat voor leds aan je RBF-tag?
Da's inderdaad een USB-LED-dingetje. Samen met een USB-boot-stick en een stick vol met tools, om vastlopende PC's etc te redden. Dan is een opvallende sleutelhanger wel handig.
Ploink schreef op zondag 23 oktober 2016 @ 07:55:
Zo'n kurkentrekker heb ik lang geleden in Nederland gekocht, heeft inderdaad heel goed gewerkt totdat ik hem een keer er niet helemaal in stak en te hard draaide. Verenstaal iets verbogen en toen werkte hij niet goed meer.

Ik heb later zoiets gekocht, die werkt echt wel heel makkelijk maar helaas zonder het karakteristieke plop geluid als de kurk eruit komt.
Tja, maar juist zo'n kurkentrekker verneukt een waardeloze kurk. Voor een normale kurk werken die dingen prima, maar de mede die ik drink heeft zulke droge kurken, als je er helemaal doorheen gaat, zit je mede vol met kurk [bah] en als je een kurkentrekker er voor driekwart in draait, trek je die kurk overmidden :(
warcow schreef op zondag 23 oktober 2016 @ 06:43:
Post edit is niet mogelijk.. (?) Als ik het zo zie zijn er 2 versies, colourful versie met transparante rgb leds en versie met gekleurde leds. Groot verschil is dat die gekleurde leds versie wat trager knippert? Ziet er misschien wel wat leuker uit.

Leuk ook om als cadeau te geven aan vrienden (die een soldeerbout hebben).
De 3-led is inderdaad wat trager zo te zien, maar imho wel minder mooi. Vind de totale disco die mijn boompje oplevert ook wel geinig, lekker over the top :+

Door Tweakers user Kliko, maandag 24 oktober 2016 09:34

Ik heb die remove before flight sleutelhanger ook.
Echter zal deze niet in het echt gebruikt worden.

Die linten/flappen zijn veel groter en van glad plastic.
Voorbeeldje:
https://sandyparks.files....om/2013/01/willt-38-1.jpg

Neemt niet weg dat het leuke sleutelhangers zijn. Krijg er vaak positief commentaar op. :)

Door Tweakers user TIGER79, maandag 24 oktober 2016 12:05

ach gossie zo'n gps ding dat geen gps heeft :P
Blijf het een aparte product, net als de trackr... Alles valt of staat aan de gebruikers-community, oftewel hoeveel mensen rondlopen met de app die dan toevallig contact krijgt met dat ding... Er is dus geen enkele sprake van actieve GPS localisering en/of doorgeven van eigen positie.... Daarom heet het ook Crowd GPS en geen GPS :P

[Reactie gewijzigd op maandag 24 oktober 2016 12:06]


Door Tweakers user yeoman, maandag 24 oktober 2016 13:13

Ook marktplaats staat stijf van de "Remove before flight keyrings".

Door Tweakers user Ample Energy, maandag 24 oktober 2016 13:35

Zodra je denkt dat de kurk begint te breken moet je de kurkentrekker een draai terug doen. Sindsdien heb ik nooit meer kapotte kurken gehad. Ik weet alleen niet of dat met die fancy dingen ook kan; ik gebruik m'n zakmes.

Maar leuke blog. Binnenkort maar eens een rondje maken op die sites om wat cadeautjes te vinden.

Door Tweakers user JAVE, maandag 24 oktober 2016 14:03

Als je nou een leuke drone voor binnen wil, dan kan je beter voor deze gaan:
http://www.banggood.com/E...1066972.html?rmmds=search

Dit is een 'ducted fan' quad, wat betekent dat de propellors mooi beschermd zitten, en uit eigen ervaring kan ik zeggen dat hij behoorlijk wat kan hebben :-)

Door Tweakers user Wailing_Banshee, maandag 24 oktober 2016 14:32

Dat remove-before-flight-ding is handig om aan dat zakmes te doen. Want die moet je inderdaad voor je vlucht echt even van je sleutelbos afhalen! (en in je ruimbagage stoppen).

Door Tweakers user sfranken, maandag 24 oktober 2016 15:35

De echte "remove before flight" lappen zijn ongeveer 1 meter 30 bij 40 centimeter, en dus niet écht geschikt voor aan je sleutelhanger.. Heb er via-via eentje gekregen, die hangt nu trots boven m'n AC30's

Door Tweakers user RobinHood, maandag 24 oktober 2016 18:48

sfranken schreef op maandag 24 oktober 2016 @ 15:35:
De echte "remove before flight" lappen zijn ongeveer 1 meter 30 bij 40 centimeter, en dus niet écht geschikt voor aan je sleutelhanger.. Heb er via-via eentje gekregen, die hangt nu trots boven m'n AC30's
Weet je wel zeker dat je je sleutels niet zomaar kwijt bent :+

Ik dacht dat die dingen ook in de cockpit gebruikt werden, maar, blijkbaar niet. Weer wat geleerd :P

Door Tweakers user Wezzy002, maandag 24 oktober 2016 19:30

Een topic naar mijn hart. Zelf heb ik de KZ Ate oortjes een Paar maanden hoewel ze goed zijn zijn ze redelijk groot. Voor het reizen wandelen heb ik standaard deze oortjes al een paar maanden.Stevige kabel goede kwaliteit muziek en blijft goed in de oren zitten voor een leuke prijs. Zircon Rock

Door Tweakers user Wezzy002, maandag 24 oktober 2016 19:30

Wezzy002 schreef op maandag 24 oktober 2016 @ 19:30:
Een topic naar mijn hart. Zelf heb ik de KZ Ate oortjes een Paar maanden hoewel ze goed zijn, zijn ze redelijk groot. Voor het reizen wandelen heb ik standaard deze oortjes al een paar maanden.Stevige kabel goede kwaliteit muziek en blijft goed in de oren zitten voor een leuke prijs. Zircon Rock

Door Tweakers user six-shooter, dinsdag 25 oktober 2016 13:11

Ik heb die remove before flight sleutelhanger. Gekregen bij mijn eerste vliegles :)

Door Tweakers user Snippo, dinsdag 25 oktober 2016 21:49

Ik heb die sleutelhanger een jaar of 5 geleden gekregen bij een of ander promotiepakket van TU Delft, blijkt het dus gewoon chinese meuk te zijn :( .
Verder wel een handige sleutelhanger, al slaat de tekst natuurlijk nergens op. De meeste apparaten werken immers alleen wanneer er wel een sleutel in zit :+ .

[Reactie gewijzigd op dinsdag 25 oktober 2016 21:49]


Door Tweakers user Hkuit, maandag 31 oktober 2016 17:47

JAVE schreef op maandag 24 oktober 2016 @ 14:03:
Als je nou een leuke drone voor binnen wil, dan kan je beter voor deze gaan:
http://www.banggood.com/E...1066972.html?rmmds=search

Dit is een 'ducted fan' quad, wat betekent dat de propellors mooi beschermd zitten, en uit eigen ervaring kan ik zeggen dat hij behoorlijk wat kan hebben :-)
Ongelooflijk, die scoort 5 sterren gemiddeld uit 592 reviews!
Ik ga hem denk gewoon bestellen, voor die 15 dollar...

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.