Chinese Meuk: Oortjes!

Door RobinHood op donderdag 28 juli 2016 21:06 - Reacties (20)
Categorie: Chinese meuk, Views: 9.575

Zoals gezegd is er dit keer een kleine shoot-out tussen 3 setjes van populaire oortjes, De Xiaomi Piston Dazzle edition, de Xiaomi Hybrid, en de KZ Ate.

Waarom Chinese oortjes?
Iedereen die bekend is met de Pistons, of KZ, weet het antwoord daarop wel, maar, omdat er misschien ook wel mensen meelezen die het nog niet weten: De veel betere prijs/kwaliteit-verhouding.

Ik heb inmiddels al heel wat oortjes versleten in de 10 jaar dat ik MP-3 spelers gebruikt. Van de standaard Philips, Ipod en Sansa oordopjes, naar Panasonic in-ears, via Koss The Plug, tot mijn oude favoriet de Creative EP-830 die bij mijn Creative Zen X-f zat, en dan vergeet ik er nog wel wat, want ik deed niet langer dan een jaar met een setje, en ik kocht telkens wat anders.

Lange tijd waren de EP-830’s wel mijn favoriet, maar 30+ euro voor een setje vond ik toch wat te gortig, en toen kwam ik iets van 2,5 jaar geleden de Xiaomi Pistons 2 tegen, iedereen bejubelde die dingen, dus een setje gekocht, en die dingen klonken fantastisch. Sindsdien raad ik iedereen die voor iets van 20 euro oordopjes wil, Chinese doppies aan.

Maar, wat is nou de beste keuze uit die 3 populaire oortjes?

Goede vraag, en er is maar 1 manier om erachter te komen: Testen!

Testmethode

Ik ben maar een simpele amateur, dus verwacht geen audio-opnames of spectrumanalyses, ik gebruik gewoon mijn oren, en als primair muziekdoosje mijn trouwe Rockboxed Sansa Clip+, en de volgende nummers:

Ahab – Old Thunder: Prima nummer om te kijken hoe het laag klinkt.
Chumbawamba – Torturing James Hetfield: Een rustig nummertje, met “normale” zang, en een piano.
Blue Oyster Cult: Veteran of the Psychic Wars: Een nummer vol allerlei details, met de lage drums, en de vrij hoge synthesizer tonen.
The Artilleryman and the Fighting Machine: Dit ken ik bijna letterlijk uit mijn hoofd, en zit ook vol met allerlei kleine details, zowel hoog als laag. En het klinkt gewoon geweldig.
Megadeth – Holy Wars…The Punishment Due: Hoe en waarom weet ik niet, maar dit is wel een prima nummer om te kijken of het gewoon lekker klinkt of niet.
Omnia – Alive: Klassieke instrumenten, ook om het niet alleen maar een lijstje te laten zien met luide elektrische gitaren
Eminem – Without Me: Hip-hop-achtig-iets kan ook niet ontbreken in een test met oordopjes, toch?
Yello – Lost Again: Jaren 80 electro, een nummer waar eigenlijk alles wel in zit.

Zijn er specifieke dingen waar ik op ga letten per nummer, en ga ik dat per nummer per koptelefoon beschrijven? Nope. Ik ga gewoon luisteren naar wat mij opvalt, in positieve of negatieve zin, en schrijf daar uiteindelijk iets over.

Andere punten waarop ik ga letten is:
Comfort: Hoe zitten ze? Is de lente van het snoer een beetje okay? Hoe zit het met de geluidsdemping?
Bouwkwaliteit: Voelt het stevig aan?
Uiterlijk: Het oog wilt ook wat, maar ik laat dit niet heel zwaar meetellen.
Prijs/kwaliteit: Vanzelfsprekend natuurlijk, krijg je wel waar voor je geld?

De KZ Ate
http://i.imgur.com/vgShLL6l.jpg

KZ is een vrij nieuw bedrijf, maar maakte al snel furore omdat ze gewoon vreselijk goede oordoppen maken voor een klein prijsje. De Ate zonder mic kun je vaak al voor minder dan 10 dollar kopen, en is daardoor flink wat goedkoper dan de Hybrid, aangezien ik die nog niet voor onder de 17 euro gezien heb.

De Ate is direct de meest vreemde van deze test. De Piston en Hybrid zien er nog uit als normale oortjes, de Ate ziet er nogal maf uit, lomp is ook een woord wat je kan gebruiken, want ze zijn echt behoorlijk groot en dankzij het gebruik van “goud” ook nogal bling-bling. Functie over vorm dus.

Comfort
Het snoer is voor mijn gevoel aan de korte kant, en is ook de kortste uit deze test, het verschil is niet veel, nog geen 5cm met de langste, de Hybrid, maar, soms is 5cm extra best veel, en best nuttig. Ook opvallend is dat de “split” er dicht bij het midden is, als je de oortjes in hebt zit deze dus erg laag. Zelf vind ik dat niet heel erg prettig. Het snoer is van semi-doorzichtig rubber. Ik vind het niet echt mooi en de stroefheid had van mij ook niet gehoeven. Wel is het snoer daardoor uitzonderlijk flexibel, wat ik zelf wel weer prettig vind. Als laatste heb je de twee gouden dingen die ergens bij je oren hangen. Ik weet niet wat ze zijn, en het nut ervan ontgaat mij volledig, en ze zijn best lelijk.

Gelukkig zit het met het comfort wel goed, De standaard “rubbertjes” zijn namelijk van traag schuim, en passen zich dus aan aan je oren, waardoor ik deze doppen echt geweldig vind zitten. Ze zitten ook goed vast in je oor, en dempen geluid erg goed. Mocht je traagschuim niks vinden, dan worden er ook normale rubbertjes geleverd, maar, traagschuim FTW! Een groot voordeel is dat de kabel heel weinig geluid doorgeeft aan de oortjes zelf.

Omdat het traagschuim zich zo goed vormt naar je gehoorgang, wordt geluid van buiten bovengemiddeld goed gedempt. Prima voor in het OV dus.

Bouwkwaliteit
De bouwkwaliteit voelt goed, de oortjes zelf voelen lekker stevig, en een heel groot pluspunt is de haakse stekker, die ook vrij stevig uitgevoerd is, zonder lomp te zijn. Ik verwacht niet dat deze koptelefoon een kabelbreuk gaat krijgen de komende jaren. Alleen de draad zelf voelt wat zwakjes, maar, ik denk dat dat alleen gevoel is.

Uiterlijk
Zoals gezegd zijn de oortjes zelf vrij lomp, en valt het “goud” best wel op. De kabel ziet er best lelijk uit. Dit ding koop je dus echt niet voor zijn looks, want het is allemaal functie over vorm.

http://i.imgur.com/tCPLkFtl.jpg

Geluidskwaliteit
Deze oortjes zijn eigenlijk alleskunners, er is niks wat slecht klinkt met deze oortjes, maar, wat opvalt is dat je vooral het midden goed hoort, en dat laag en hoog wat meer naar de achtergrond gaan. Ze verdwijnen niet, maar, ze staan ook niet in de spotlight. Niet de eerste keuze als je een echte bass-head bent dus.

Maar, op de achtergrond betekend niet dat er geen detail is. Hoog, laag en mid zitten vol met detail, wat ik zelf fijner vind dan een bass die erg aanwezig is, maar veel detail verliest.

Wat mij ook opviel is de vreselijk brede soundstage, wat ik best vreemd vind voor oordopjes. Je hoort het geluid als het ware overal, en niet alleen in je oren.

Prijs/kwaliteit
Ze klinken dus erg goed, ze zitten erg goed en voelen alsof ze wel een tijdje mee gaan. Ook zitten ze in een mooi compleet doosje, en kun je ze regelmatig kopen voor ongeveer een tientje.

De prijs/kwaliteitsverhouding is dus gewoon geweldig.

De Xiaomi Piston Dazzle Edition:
http://i.imgur.com/iQ3RM1nl.jpg

Xiaomi is natuurlijk al eventjes bekend, net als hun Piston oordopjes. De Piston 2 is zelfs vrij legendarisch, omdat het zo’n beetje de eerste echt bekende Chinese oordopjes zijn, die massaal gekocht werden.

De Piston Dazzle is geen Piston 2, of Piston 3. Daar is de prijs ook naar, want deze dingen koop je voor ongeveer 5 euro. Het geluid zou nog wel prima zijn volgens Xiaomi, dus, is dit een goede budget keuze?

Comfort
Het snoer is ietsje langer dan die van de Ate, en het meest opvallende eraan is dat het een flat-cable is, die vrij stug is. Hierdoor zou hij veel minder makkelijk in de knoop raken. De flat-cable loopt door tot de oortjes zelf, en dat vind ik zelf minder, juist vanaf de split naar de oortjes zie ik graag een erg soepele kabel. De split zelf zit overigens zeer hoog, wat ik ook niet echt prettig vind. De microfoon met 1 knop zit aan de rechterkant, en is vrij groot voor iets met maar 1 knop. Al met al voelt het gewoon wat goedkoop aan.

Het comfort valt eigenlijk in dezelfde categorie, het is niet slecht, maar ook niet geweldig. De oortjes zitten gewoon vrij goed in je oren, maar, ik denk door de goedkope “rubbertjes”, voelt het niet echt geweldig. Ook niet vervelend, gewoon, niks bijzonders. De stugge kabel zit wel wat in de weg, en de hoge split zit ook niet heel prettig. Een groot nadeel is dat dankzij de stugge kabel heel veel geluid van de kabel naar de doppen gaat, voor mij is dat eigenlijk al een dealbreaker.

De geluidsdemping is, dankzij de niet erg goed afsluitende rubbertjes beneden gemiddeld. Niet echt een geweldige keuze voor in het OV dus.

Bouwkwaliteit
Die voelt ook weinig speciaal aan. Het is allemaal van vrij goedkoop aanvoelend plastic gemaakt, het snoer voelt aan als PVC met een lading weekmakers. Ik weet niet hoe gevoelig flat-cables zijn voor breuken, maar kijkend naar de jack hoop ik dat flat-cables er niet gevoelig voor zijn. Als dit een normale kabel was geweest, zou ik zelf waarschijnlijk binnen een halfjaar een kabelbreuk hebben, want de kabel begint direct vanuit de plug, geen trekontlasting of iets wat dubbelvouwen voorkomt.

Uiterlijk
Misschien wel de meest sterke kant van deze dopjes, want dat is nog behoorlijk okay, erg minimalistisch, helemaal in het zwart. Van dichtbij zie je wel dat het allemaal niet erg mooi kunststof is, maar dit ding is in ieder geval minder opvallend dan de Ate en de Hybrid.

http://i.imgur.com/RR3nT2Cl.jpg

Geluidskwaliteit
Niet best, echt niet best. Het is gewoon een zooitje.

Deze oortjes kunnen niet heel laag. Bij nummers als Lost Again en Without Me was de bass zo goed als afwezig, bij nummers die wat minder laag zijn, overheerst de bass juist enorm. Wat je van de bass hoort, is detail loze smurrie. Ik denk dat dit de modderigste dopjes zijn die ik in lange, lange tijd gehoord heb.

Het echte midden is ook niet bepaald aanwezig, en mist ontzettend veel details. Maar het meest storende is nog wel het stukje tussen mid en high, dat klinkt gewoon afschuwelijk en is zeer aanwezig. Het klinkt alsof je de treble vol open hebt staan. Het echte high wordt daardoor totaal verdrongen, en mid-high heeft totaal geen detail meer.

Om het helemaal af te maken is de soundstage ontzettend smal, is er totaal geen dynamiek en zijn deze oortjes gewoon zeer vermoeiend om naar te luisteren.

prijs/prestatie
Tja, dit zijn dan wel oortjes van iets van 5 euro, maar, je hebt dan wel oortjes die niet heel comfortabel zijn, waarschijnlijk behoorlijk snel een kabelbreuk hebben en behoorlijk afschuwelijk klinken. Krijg je waar voor je geld? Niet echt vind ik.

De Xiaomi Hybrid
http://i.imgur.com/QTLW7TPl.jpg

Ik noemde al de Piston 2, en volgens vele is de Hybrid de echte opvolger van de Piston 2. Zo heel raar is het niet, want er zijn heel wat overeenkomsten: het gebruik van metaal, braided kabel, goed geluid en ook de prijzen zijn nagenoeg hetzelfde.

Comfort
De kabel is de langste van de drie, al is het verschil maar een paar centimeter. Echt iets opvallends is er niet, het is een gewone ronde kabel, die braided is. De braiding voelt in ieder geval erg goed. Het snoer is ook gewoon normaal qua flexibiliteit, en ook de split zit op een normale plek, niet te hoog, niet te laag. De microfoon en 3 knoppen-ding zit ook rechts, en is mooi metaal uitgevoerd, en qua formaat prima. Niks aan op te merken dus.

Het comfort is prima, maar ook niet heel speciaal. De rubbertjes zijn prettiger dan die van de Dazzle, ze zijn vooral wat zachter en flexibeler. Ze blijven bij mij gewoon prima in mijn oren zitten.

Van de kabel heb je geen last, want deze is, zoals het hoort, flexibeler vanaf de split. Gewrijf op het snoer wordt gemiddeld doorgegeven aan de oortjes, je hoort het, maar het is niet storend.

De geluidsdemping stelt mij wel wat teleur, deze is beneden gemiddeld.

Bouwkwaliteit
De bouwkwaliteit voelt net als zijn officieuze voorganger erg goed aan. De kabel voelt echt erg stevig, en het gebruik van metaal doet ook wonderen voor de kwaliteitsbeleving. De jack is wel gewoon recht, maar heeft een klein rubberen dingetje wat ervoor moet zorgen dat je de kabel niet direct dubbelvouwt. Echter, dat ding zorgt er vooral voor dat je hem 5mm verder kan dubbelvouwen.

Uiterlijk
Xiaomi laat hier echt zien waarom ze (vaak) gezien worden als high-end merk: dit ding ziet er gewoon vreselijk goed uit. Ja, het is metaal, maar niet bling-bling metaal. Ook de kabel ziet er gewoon goed uit. Ik denk wel de mooiste oortjes die ik gehad heb.

Als ik ergens om wil zeuren dan is het om het feit dat het metaal toch vrij makkelijk krast, en er in de groeven viezigheid gaat zitten.

http://i.imgur.com/HLywEMFl.jpg

Geluidskwaliteit
Geweldige dopjes voor bassheads.

De bass is namelijk erg aanwezig, en bij veel soorten muziek eigenlijk té aanwezig. Dat komt ook omdat er niet veel detail in de bass te vinden is. Het is niet echt de modder die uit de Dazzle’s stroom, maar het mist de diepgang die de Ate heeft.

Omdat de bass zo aanwezig is, sneeuwen mid en high natuurlijk onder. En missen, net als de bass de fijne details. Het klinkt niet afschuwelijk, maar als je beter gewend bent, dan klinkt al met al de muziek toch een stuk minder dynamisch.

Voor muziek met veel bass, en weinig detail erin, dus prima dopjes, maar gemiddeld gezien laten ze toch steken vallen.

Prijs/kwaliteit
Dit zijn de duurste oortjes in deze test, en dat zie je wel, maar hoor je niet. Ze zien er namelijk erg goed uit, en voelen erg degelijk, maar, het geluid is gewoon gemiddeld, en het draagcomfort is ook gemiddeld. Ik vind ze daardoor voor Chinese doppies toch aan de dure kant voor wat ze bieden.

Conclusie
Die is natuurlijk niet zo heel moeilijk. Maakt het uiterlijk je niet heel veel uit, en koop je oordoppen vooral omdat ze goed moeten klinken, dan is de KZ Ate met afstand de beste keuze. Ze klinken een stuk beter dan beide Xiaomi’s, zitten veel beter, en dat voor een zachte prijs.

De Dazzle’s zou ik gewoon niet kopen als dagelijke dopjes, daarvoor klinken ze echt veel te slecht. Het zijn misschien leuke oordopjes voor de echte jeugdigen die de KZ Ate te lelijk vinden, en totaal niet om geluidskwaliteit geven.

De Hybrid is alleen interessant als bass je lust en je leven is, of als oordopjes vooral mooi moeten zijn, en geluidskwaliteit ondergeschikt is. Wel zijn ze vanwege hun drie knoppen erg interessant voor gebruik met een smartphone.

Volgende: Chinese Meuk is Leuk: Minispecial Baardmeuk 10-'16 Chinese Meuk is Leuk: Minispecial Baardmeuk
Volgende: Chinese Meuk blijft leuk: Zomerstuff 07-'16 Chinese Meuk blijft leuk: Zomerstuff

Reacties


Door Tweakers user Foritain, donderdag 28 juli 2016 22:14

Leuk kort & krachtig stukje. Zat toevallig eerder vandaag nog met vier setjes in-ear voor mn snuffert, en baalde eigenlijk een beetje dat ik geen leuke chinees erbij heb ter vergelijking (Nou ja, Edifier is eigenlijk Chinees..) Best benieuwd naar die KZ als ik jou zo hoor, zeker voor dat luttele bedrag. Maar uh.. aantrekkelijk is anders :D

Door Tweakers user RobinHood, donderdag 28 juli 2016 22:48

Foritain schreef op donderdag 28 juli 2016 @ 22:14:
Leuk kort & krachtig stukje. Zat toevallig eerder vandaag nog met vier setjes in-ear voor mn snuffert, en baalde eigenlijk een beetje dat ik geen leuke chinees erbij heb ter vergelijking (Nou ja, Edifier is eigenlijk Chinees..) Best benieuwd naar die KZ als ik jou zo hoor, zeker voor dat luttele bedrag. Maar uh.. aantrekkelijk is anders :D
Eigenlijk is dat design van de KZ best normaal, voor dat type oortje.

Wel meer oortjes die echt vreselijk goed moeten zijn zien er nogal apart uit. kijk bijvoorbeeld eens naar de Shure in-ears. Volgens mij moet dat gewoon, somehow, weet niet heel goed waarom het ene oortje beter is dan de ander :P

Eigenlijk boeit het uiterlijk me niet, ik heb toch lang haar, dus je ziet ze toch nauwelijks :+

Door Tweakers user ybastiaans, vrijdag 29 juli 2016 09:42

Als ik ze zo bekijk lijkt het wel of die KZ Ate dopjes losse oortjes en kabel hebben. Dat hebben Shure in-ears van de zelfde stijl ook, scheelt weer in de kosten bij kabelbreuk. De dopjes zelf gaan niet snel kapot.

Door Tweakers user endness, vrijdag 29 juli 2016 11:23

@RobinHood, die shures hebben de "gekke" vorm omdat je de kabel over je oor draagt. Ik heb zelf SE425's, en samen met Comply Foam dopjes krijg ik die onmogelijk ongewenst uit m'n oor. Waarschijnlijk moet je de KZ's ook zo dragen, en dan is deze vorm handiger.

Daarnaast zal het ook zeker met het geluid te maken hebben. Als je meer ruimte hebt om het geluid te vormen zal dat zeker het geluid ten goede komen.

Door Tweakers user RobinHood, vrijdag 29 juli 2016 12:51

ybastiaans schreef op vrijdag 29 juli 2016 @ 09:42:
Als ik ze zo bekijk lijkt het wel of die KZ Ate dopjes losse oortjes en kabel hebben. Dat hebben Shure in-ears van de zelfde stijl ook, scheelt weer in de kosten bij kabelbreuk. De dopjes zelf gaan niet snel kapot.
Volgens mij is dat meer voor de sier, ik heb toen ik het zag er al aan lopen trekken, maar ze willen niet los komen :P
endness schreef op vrijdag 29 juli 2016 @ 11:23:
@RobinHood, die shures hebben de "gekke" vorm omdat je de kabel over je oor draagt. Ik heb zelf SE425's, en samen met Comply Foam dopjes krijg ik die onmogelijk ongewenst uit m'n oor. Waarschijnlijk moet je de KZ's ook zo dragen, en dan is deze vorm handiger.

Daarnaast zal het ook zeker met het geluid te maken hebben. Als je meer ruimte hebt om het geluid te vormen zal dat zeker het geluid ten goede komen.
De Ate's moet je inderdaad over je oor dragen, dan zitten ze het beste. En volgens mij heeft het inderdaad ook te maken met zoveel mogelijk ruimte voor het geluid.

Door Tweakers user eL_Jay, vrijdag 29 juli 2016 14:34

Heb je iets van Hi-Fi?
Dan kan ik deze review namelijk beter op waarde schatten.
Want iemand die Apple IEM's gewend is heeft natuurlijk een ander referentiekader m.b.t. audiokwaliteit dan iemand die enkel de betere over-ear sennheiser's of Beyer's gebruikt.

Pistons V2 klonken namelijk ook wel lekker toen ik ze net had, toen ik daarna echter een Beyer DT770 kocht ging er echt een wereld voor me open en klonken de Pistons bagger. (bouwkwaliteit was ook maar soso) Dan klinken mijn huidige Philips Fidelio IEM's toch wel ietsie beter (al waren ze de meerprijs niet waard en vind ik de het geluid een tikkie schel).

Ikzelf zou nooit meer IEM's willen zonder platte kabel.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 29 juli 2016 14:34]


Door Tweakers user WimOBL, vrijdag 29 juli 2016 17:01

Een mooi setje 'goedkope' zijn de in-ear monitors van AWAI.

Gewoon in ear monitor :AWAI ES800M
Bluetooth in ear monitor: AWAI A920BL

Sinds ik op deze set ben over gestapt hoef ik eerlijk gezegd geen instap of midden Sennheiser meer.. Ja de duurdere zijn beter... maar de portemonnee wil ook wat ;-)

Door Tweakers user RobinHood, vrijdag 29 juli 2016 21:25

eL_Jay schreef op vrijdag 29 juli 2016 @ 14:34:
Heb je iets van Hi-Fi?
Dan kan ik deze review namelijk beter op waarde schatten.
Want iemand die Apple IEM's gewend is heeft natuurlijk een ander referentiekader m.b.t. audiokwaliteit dan iemand die enkel de betere over-ear sennheiser's of Beyer's gebruikt.

Pistons V2 klonken namelijk ook wel lekker toen ik ze net had, toen ik daarna echter een Beyer DT770 kocht ging er echt een wereld voor me open en klonken de Pistons bagger. (bouwkwaliteit was ook maar soso) Dan klinken mijn huidige Philips Fidelio IEM's toch wel ietsie beter (al waren ze de meerprijs niet waard en vind ik de het geluid een tikkie schel).

Ikzelf zou nooit meer IEM's willen zonder platte kabel.
Ik heb een Beyerdynamic Custom One Pro, Zelfde kaliber als jouw DT770 dus.

Wel gebruik ik hem in een andere setting, mijn COP zit eigenlijk altijd aan mijn versterker [die toch wat bassy is], oortjes gebruik ik alleen op mijn Clip+ [stiekem wel behoorlijk hifi te noemen] en mijn Lumia 950 [da's dan weer geen hifi]

Natuurlijk is de COP een stuk beter dan de oortjes die ik nu getest heb, maar, dat mag ook wel natuurlijk. 150 euro tegen nog geen 20 euro, het zou niet best zijn als zulke goedkope oortjes bijna even goed klinken als een serieuze koptelefoon :+

Je moet het ook in perspectief zien natuurlijk, en ik heb het ook in perspectief geschreven. Doppies van 80 euro klinken vast beter, anders zijn die doppies van 80 euro gewoon slecht.

Flat-cables zijn leuk, mits goed uitgevoerd. Die van de Dazzle is zo afschuwelijk slecht, dan heb ik echt 10x liever het knoopgevoelige doch soepele snoertjes van de Ate en de Hybrid. Maar, een goede flat-cable zal vast prettiger zijn dan een normaal snoertje.
WimOBL schreef op vrijdag 29 juli 2016 @ 17:01:
Een mooi setje 'goedkope' zijn de in-ear monitors van AWAI.

Gewoon in ear monitor :AWAI ES800M
Bluetooth in ear monitor: AWAI A920BL

Sinds ik op deze set ben over gestapt hoef ik eerlijk gezegd geen instap of midden Sennheiser meer.. Ja de duurdere zijn beter... maar de portemonnee wil ook wat ;-)
Die kan ik nog wel eens bestellen, zijn inderdaad erg vriendelijk voor de portemonnee.

Maar inderdaad, met goede Chinese oortjes heb je de goedkope range van bekende merken eigenlijk niet meer nodig.

Door Tweakers user MartijnAbel, zaterdag 30 juli 2016 08:31

Kijk eens naar de Brainwavz serie van MP4Nation.net
Zeker niet de goedkoopste setjes, maar kwalitatief zeer goed en in meerdere series verkrijgbaar.

Door Tweakers user Kenzi, zaterdag 30 juli 2016 13:26

RobinHood schreef op vrijdag 29 juli 2016 @ 21:25:
[...]


Flat-cables zijn leuk, mits goed uitgevoerd. Die van de Dazzle is zo afschuwelijk slecht, dan heb ik echt 10x liever het knoopgevoelige doch soepele snoertjes van de Ate en de Hybrid. Maar, een goede flat-cable zal vast prettiger zijn dan een normaal snoertje.


[...]

Die kan ik nog wel eens bestellen, zijn inderdaad erg vriendelijk voor de portemonnee.

Maar inderdaad, met goede Chinese oortjes heb je de goedkope range van bekende merken eigenlijk niet meer nodig.
Je kan ook eens kijken naar andere dopjes van 1More (de fabrikant van de Pistons / Hybrids) Xiaomi maakt zelf geen oordopjes.

1More heeft nog veel dopjes in het assortiment dan de Pistons en sommige zijn een stuk beter nog. De Piston Classics bijv, of de Triple Driver (alleen is die wel een beetje te duur).
MartijnAbel schreef op zaterdag 30 juli 2016 @ 08:31:
Kijk eens naar de Brainwavz serie van MP4Nation.net
Zeker niet de goedkoopste setjes, maar kwalitatief zeer goed en in meerdere series verkrijgbaar.
Brainwavz's zijn leuk maar het is gewoon weer een merk wat ODM's gebruikt. Geen eigen fabricage / design.
De BLU serie bijv is te krijgen onder veel andere namen en nog een stuk goedkoper dan wat Brainwavz ervoor vraagt.

Door Tweakers user IkEetBijen, zaterdag 30 juli 2016 14:43

Als laatste heb je de twee gouden dingen die ergens bij je oren hangen. Ik weet niet wat ze zijn, en het nut ervan ontgaat mij volledig, en ze zijn best lelijk.
Ik heb de KZ Ate zelf ook. Ik had het idee dat ze voor het gewicht waren, om het draad wat gewicht te geven om ze langs je oren naar beneden te krijgen. Ik zou anders ook niet weten waarvoor ze bedoeld zijn.
Gelukkig zit het met het comfort wel goed, De standaard “rubbertjes” zijn namelijk van traag schuim, en passen zich dus aan aan je oren, waardoor ik deze doppen echt geweldig vind zitten. Ze zitten ook goed vast in je oor, en dempen geluid erg goed.
Bleven deze rubbertjes bij jou goed zitten? Bij mij zaten ze erg losjes en de eerste dag bleef er eentje in m'n oor zitten.

Door Tweakers user RobinHood, zaterdag 30 juli 2016 15:18

IkEetBijen schreef op zaterdag 30 juli 2016 @ 14:43:
[...]

Ik heb de KZ Ate zelf ook. Ik had het idee dat ze voor het gewicht waren, om het draad wat gewicht te geven om ze langs je oren naar beneden te krijgen. Ik zou anders ook niet weten waarvoor ze bedoeld zijn.


[...]

Bleven deze rubbertjes bij jou goed zitten? Bij mij zaten ze erg losjes en de eerste dag bleef er eentje in m'n oor zitten.
Ik dacht eerst ook dat het gewichtjes waren, maar ze zijn zo licht, dat zal echt niet veel nut hebben.

Enige andere waaraan ik dacht, waren van die ferriet-dingen om storingen tegen te gaan, maar ook daar zijn ze volgens mij te klein voor, als je kijkt wat voor blokken rond USB kabels zitten...

Die traagschuim dingen blijven prima aan de oortjes zitten, en prima in mijn oren zitten.

Ieder oor is natuurlijk anders, als je een vrij grote gehoorgang hebt, dan zullen ze denk ik wat te klein zijn. Misschien dat de dopjes van de Hybrid dan opeens wel erg goed zitten.

Door Tweakers user boombes, zondag 31 juli 2016 10:31

Gewoon een tip om zelf van die traagschuim oortjes te maken. Pak van die gele gehoorbescherming dopjes snij ze door midden en prik in het midden en gaatje met een redelijk dikke naald. Trek ze over het stompje van je koptelefoon heen en je hebt prima zittende oordoppen

Door Tweakers user iFlames, zondag 31 juli 2016 21:52

Ik heb de KZ Ate met mic besteld, duurt vast nog een paar weken maar ben benieuwd :D

Door Tweakers user MasterMaarten, maandag 1 augustus 2016 13:16

Leuk om te lezen, net als je andere chinese meuk blogs.

Ik wist namelijk niet dat er traag schuim oortjes betonden. Bij mij vallen normale oortjes of rubberen oortje altijd uit. Heb die traag schuim oortjes gelijk besteld. En voor 9 dollar kan het eigenlijk niet mis gaan.

[Reactie gewijzigd op maandag 1 augustus 2016 13:22]


Door Tweakers user Kraziey, maandag 1 augustus 2016 14:39

Erg leuke reeks dit. Ik heb ze n.a.v. deze blog, alle vier doorgelezen (ik was al in het bezit van de Xiaomi Hybrid) en ik het is wel eens verfrissend om op deze manier te reviewen. Makkelijk en met een glimlach, goed weg te lezen.
Ik hou me aanbevolen voor deel 5 en hoger! :Y)

Door Tweakers user prupke15, dinsdag 2 augustus 2016 15:23

Ik gebruik voor het kopen van chinese oordopjes deze site : www.audiobudget.com tot nu toe altijd betrouwbaar geweest in het geven van reviews en er staan ook links bij voor veelal naar aliexpress. Vrijwel wekelijks nieuwe oordopjes die zijn gereviewd.

Door Tweakers user RobinHood, dinsdag 2 augustus 2016 15:33

MasterMaarten schreef op maandag 01 augustus 2016 @ 13:16:
Leuk om te lezen, net als je andere chinese meuk blogs.

Ik wist namelijk niet dat er traag schuim oortjes betonden. Bij mij vallen normale oortjes of rubberen oortje altijd uit. Heb die traag schuim oortjes gelijk besteld. En voor 9 dollar kan het eigenlijk niet mis gaan.
The Plug van Koss waren mijn eerste dopjes met traagschuim, en dat beviel me toen wel erg goed. Maar, het was toen ook erg zeldzaam, dus dat de Ate ze wel heeft verbaasde mij wel een beetje. Somehow is het toch wat zeldzaam, terwijl het wel erg prettig werkt.
Kraziey schreef op maandag 01 augustus 2016 @ 14:39:
Erg leuke reeks dit. Ik heb ze n.a.v. deze blog, alle vier doorgelezen (ik was al in het bezit van de Xiaomi Hybrid) en ik het is wel eens verfrissend om op deze manier te reviewen. Makkelijk en met een glimlach, goed weg te lezen.
Ik hou me aanbevolen voor deel 5 en hoger! :Y)
Tja, dan moet ik wel dingen kopen :P

Maar ik heb inmiddels zo'n beetje alles wel, ik krijg niks gesponsord, dus ik koop alleen dingen die ik echt kan gebruiken, en momenteel kan ik eigenlijk niks meer verzinnen wat ik nog echt nodig heb.

Ik heb gelukkig voor de liefhebbers nog wel een paar dingen liggen die ik nog kan reviewen, maar dat is net genoeg voor 1 deel ben ik bang.

Maar, wie weet, misschien kom ik nog wat tegen.

Door Tweakers user rocketno46, zaterdag 6 augustus 2016 11:28

Ik ben zeer benieuwd naar die KZ Ate! ik heb ze vanmorgen besteld voor omgerekend ¤10 :*)

Door Tweakers user BLN, woensdag 12 oktober 2016 22:45

Die KZ Ate klinken echt waanzinnig. Zelf vond ik ze veel beter dan Sony/Sennheiser alternatieven van rond de ¤60 die ik steeds kocht. Alleen die haakse plug is ze fataal geworden. Bij het loshalen van m'n fiets blijven hangen, en de draag kwam zo uit de plug zeilen. Zat niet heel stevig ook. Een rechte plug was er waarschijnlijk gewoon in zijn geheel uitgekomen (is me wel vaker overkomen). Had tegelijkertijd ook de Hybrids gekocht naar aanleiding van dit blog. Die gebruik ik nu dus, maar dat geluid vind ik minder. Wat scheller geluid en boemeriger in het laag. De bouwkartels van de Hybrids is wel veel beter, het aluminium geeft gewoon een premium gevoel vergeleken met het niet heel mooi afgewerkte plastic van de KZ Ate.

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.