Chinese Meuk blijft leuk: Zomerstuff

Door RobinHood op woensdag 20 juli 2016 21:34 - Reacties (26)
Categorie: Chinese meuk, Views: 9.706

Gezien het alweer bijna een maand geleden is dat ik iets gepost heb, wordt het weer eens tijd voor een nieuw deel van deze serie. Ik bedoel, waarom stoppen met uitmelken?

Winnaar Blog van de Maand juni
Dat bleek ik dus te zijn, iets wat ik echt niet verwacht had. Ik ben er natuurlijk erg mee vereerd, en het is een leuke reden om door te blijven gaan met schrijven, al zijn de positieve reacties die ik krijg dat natuurlijk ook al.

Het thema: Zomerstuff
Ja, daar ben ik misschien lekker laat mee, eind juli eens komen met zomerdingen, maar, de zomer zelf is ook erg laat, dus, boeiend. Ook kun je bij shops als Banggood en Tinydeal kiezen voor een express-verzending, en mijn ervaring is dat je dan binnen een week je spullen hebt, ruim op tijd voor de nazomer dus.

RVS ijsblokjes
http://i.imgur.com/kIugy9cl.jpg

IJsblokjes zijn hele leuke dingen, je kan ze zo goed als gratis maken, of voor weinig kopen, en maken je drinken heerlijk koud op warme zomerdagen.

Maar, wil je je drinken echt lekker koud maken, moet je je glas voor de helft volgooien met ijs, wat je drinken dus weer verdunt. Niet erg als je water drinkt, maar verwaterde cola is gewoon goor. Maar vergeet ook niet dat je soms koude whiskey wilt, maar zonder water. En het daadwerkelijk laten afkoelen kan ook wel weer een tijdje duren.

Gelukkig is daar een oplossing voor: RVS ijsblokjes. Pleur ze in je drinken, en je drinken koelt af, zonder dat het waterig wordt. En als je ze niet meer nodig hebt, spoel je ze even af en gooi je ze weer terug in de vriezer.

Overigens zijn ze niet van massief RVS, maar zit er een koelmiddel in, ze ogen overigens wel massief, ik kan nergens iets van een naad ontdekken in mijn ijsblokjes.

Ik heb er zelf een hele stapel, 10 stuks, gekocht, want het zijn gewoon behoorlijk toffe dingen.

Blitzwolf USB C oplader
Bij zomer hoort vakantie. En bij vakantie hoort autorijden, en bij autorijden hoort je telefoon moeten opladen omdat je moet navigeren omdat de Duitsers weer eens met de weg moeten prutsen.

Dan is een beetje goede oplader dus geen luxe.

Het uitzoeken van een goede oplader voor een vrij normale telefoon is niet heel moeilijk, als jouw telefoon quick charge ondersteunt, zoek je ook een lader die dat heeft, en probleem opgelost. Echter, telefoons met USB C ondersteunen dat niet, die kunnen “gewoon” iets van 3A aan, maar zo’n lader weigert dat te geven.

Maar, omdat deze lader gewoon native USB C is, kan en zal hij gewoon 3A in je telefoon stoppen. Hierdoor laadt mijn 950 gewoon op, ook als het scherm op 100% staat en de navigatie aan staat. En nog vrij rap ook.

De prijs van dit ding is prima, en dat er ook nog een normaal 2,4A USB gat in zit, is handig voor het plebs wat nog geen USB C telefoon heeft, zo’n beetje de hele wereld dus.

Het uiterlijk is trouwens ook prima, ziet en voelt er gewoon degelijk uit, maar is niet heel flashy.

Als nadelen kan ik wel zeggen dat de USB C kabel vast zit, en niet heel lang is. Hierdoor moet ik de oplader in “mijn” Subaru Forester in de peuken-aansteker doen, terwijl Subaru liever heeft dat ik de 12v uitgang in het vakje tussen de voorstoelen gebruik. Ook is het lampje niet heel fel, waardoor je goed moet kijken om te zien of de oplader wel goed in de 12v uitgang zit, al kun je dat natuurlijk ook zien op je telefoon.

Maar, op die kleine dingetjes na, is het gewoon een geweldige oplader voor USB C telefoons.

Telefoonhouder voor je (vreemde)telefoon
http://i.imgur.com/WRKpfNpl.jpg

Telefoonhouders kunnen, net als opladers voor in de auto, knap vervelend zijn om uit te zoeken. Natuurlijk kun je eentje kopen die specifiek voor jouw telefoon bedoeld is, eentje van Brodit kost mij dan 30 euro, maar daar heb je weinig aan als er ook andere telefoons in moeten kunnen, of als je geen zin hebt om 30 euro uit te geven voor een stukje plastic.

Dus dan koop je een universele, maar, bijna alle universele houders klemmen aan de zijkant. Voor heel veel telefoons geen probleem, voor een Lumia 950 wel. Mijn ervaring met zij-klemmers is namelijk dat ze altijd wel een knopje indrukken, en dat is op zijn zachtst gezegd onhandig.

Maar, dit ding, die klemt gewoon in twee hoeken. Geen gepruts dus met knopjes die ingedrukt worden of dat de USB-poort niet te bereiken is.

Mijn 950 past er uiteraard perfect in, hij klemt niet extreem hard, dus ik ben echt niet bang voor een telefoon die wordt dubbelgevouwen. Eenmaal vast zit je telefoon ook gewoon goed vast, ben al over heel wat stuiterweggetjes geweest met mijn telefoon erin, en hij gaat gewoon geen kant op.
http://i.imgur.com/DyybVBTl.jpg
Er is natuurlijk ook een nadeeltje, en dat is dat wil je je telefoon er makkelijk in krijgen, je 3 handen nodig hebt. Gezien ik dat niet heb, kost het mij altijd wel even wat tijd, denk aan iets van 10-15 seconden, om mijn telefoon erin te krijgen, maar, zoals gezegd: dan zit hij ook direct goed vast.
Mocht je geen zuignap aan je raam willen hebben, hij kan ook gewoon in een ventilatierooster geprikt worden.

Een kussenhoes

Een kussenhoes, want als je in een tuinstoel zit/hangt, heb je natuurlijk wel iets zachts nodig voor je derriere of je hoofd, dus pak je een kussentje.

Daar kun je natuurlijk gewoon een suffe hoes bij de Ikea scoren, of je koopt wat uniekers, wat wellicht wat meer bij je altijd rustige aard past.
http://i.imgur.com/pAnfE4il.jpg
Ik verwachte eerlijk gezegd weinig van de kwaliteit, maar, hij voelt zowaar echt stevig en gewoon goed gemaakt aan. Geen losse draadjes, de print is goed, de rits is inderdaad “invisible” en voelt niet gammel aan.

Gezien je bij de Ikea gerust een tientje kwijt kan zijn aan een hoes die wat minder simpel is, vind ik 4,50 voor dit ding ook geen hele gekke prijs. Ik zie mezelf er wel voor aan om deze ook eens te kopen.

De volgende blogpost
Als het goed is, dus tenzij ik opeens een ander idee krijg, zal dat een vergelijking worden tussen 3 behoorlijk populaire sets oordoppen. Spoiler: Xiaomi krijgt het heel zwaar

Wanneer die komt? Geen flauw idee, misschien eind van de week al, maar ik moet even tijd en zin vinden voor wat meer luistersessies. En tijd vinden voor het schrijven, en tijd voor om foto's te maken.

Volgende: Chinese Meuk: Oortjes! 07-'16 Chinese Meuk: Oortjes!
Volgende: Chinese Meuk blijft leuk: Cardtools 06-'16 Chinese Meuk blijft leuk: Cardtools

Reacties


Door Tweakers user Damic, woensdag 20 juli 2016 22:35

RVS ijsblokjes:
zat wrs een gaatje in om te vullen > gaatje dicht lassen > polieren/ trommelen zie je niets meer van

Door Tweakers user kevin33, donderdag 21 juli 2016 08:42

Toevallig een linkje van die blitzwolf?

Door Tweakers user ralph075, donderdag 21 juli 2016 09:35

Leuke blog weer! Een foto en link van de Blitzwolf zouden het helemaal compleet maken ;)

Door Tweakers user puntje013, donderdag 21 juli 2016 10:06

Leuke blog, linkjes naar de artikelen zou het helemaal af maken.

Door Tweakers user copywizard, donderdag 21 juli 2016 11:49

juist linkjes zouden handig zijn ik vond die telefoon houder erg handig eruitzien

Door Tweakers user Ryan_, donderdag 21 juli 2016 12:36

Bedankt voor de telefoonhouder tip! :)

Door Tweakers user RobinHood, donderdag 21 juli 2016 13:01

kevin33 schreef op donderdag 21 juli 2016 @ 08:42:
Toevallig een linkje van die blitzwolf?
ralph075 schreef op donderdag 21 juli 2016 @ 09:35:
Leuke blog weer! Een foto en link van de Blitzwolf zouden het helemaal compleet maken ;)
puntje013 schreef op donderdag 21 juli 2016 @ 10:06:
Leuke blog, linkjes naar de artikelen zou het helemaal af maken.
copywizard schreef op donderdag 21 juli 2016 @ 11:49:
juist linkjes zouden handig zijn ik vond die telefoon houder erg handig eruitzien
De titel van het product is ook direct de link, zoals bij ieder deel van deze serie.

Behalve bij de Blitzwolf oplader, want die ben ik vergeten zo te zien :+ Dat wordt dus even gefixed.

Een foto van de oplader heb ik overigens niet gemaakt, vooral om dat de foto's van Banggood eigenlijk al alles laten zien, en ik niet zou weten wat een eigen foto voor meerwaarde heeft.

Maar, ik zal er vanavond wel een foto van maken.

Door Tweakers user Gumball, donderdag 21 juli 2016 13:20

Whiskey koud maken :/

Door Tweakers user Ivos, donderdag 21 juli 2016 13:44

Die kussenhoes gaat het uitstekend doen als housewarming kado, als tegenhanger voor de home-sweet-home troep. Dank voor de tip!

Door Tweakers user RobinHood, donderdag 21 juli 2016 14:04

Ivos schreef op donderdag 21 juli 2016 @ 13:44:
Die kussenhoes gaat het uitstekend doen als housewarming kado, als tegenhanger voor de home-sweet-home troep. Dank voor de tip!
http://www.banggood.com/L...Home-Decor-p-1034367.html kan dan ook leuk wezen.

Ik had alleen "Carpe the Fucking diem" al gekocht toen ik die zag, maar, die koop ik dus wel eens een andere keer :P

Door Tweakers user i-chat, donderdag 21 juli 2016 14:47

lol die ijsbloekjes verkopen ze ook van plastic bij de wij-inmbicielen-bieden-rotzooi-aan of bij dergelijke winkels kosten zo'n 1 a 2 euro per 10 stuks, deze zien er wel mooier uit maar als je niet wilt wachten!

Door Tweakers user xleeuwx, donderdag 21 juli 2016 15:13

Hier kan je nog veel meer verschillende vormen en maten krijgen :)
http://goo.gl/pDgUkv

De kogels vind ik het leukste :D
http://goo.gl/pJQAKM

[Reactie gewijzigd op donderdag 21 juli 2016 15:14]


Door Tweakers user RobinHood, donderdag 21 juli 2016 15:26

xleeuwx schreef op donderdag 21 juli 2016 @ 15:13:
Hier kan je nog veel meer verschillende vormen en maten krijgen :)
http://goo.gl/pDgUkv

De kogels vind ik het leukste :D
http://goo.gl/pJQAKM
Jammer genoeg uitverkocht, en vrij prijzig. Ik heb mijn setje van 10 gekocht op AliExpress voor iets van 10 euro: http://www.aliexpress.com...Cat=200002746%2C100004811

Maar shops op Ali hebben vaak geen snelle verzending voor een normale prijs, vandaar dat ik er niet naar link nu, bij banggood/tinydeal heb je snelle verzending voor $1,50 ofzo.

Door Tweakers user basnaber, donderdag 21 juli 2016 15:49

Ik heb die 'ijsblokjes' ook.

Wel oppassen voor je tanden!

Als jij je glasleegdrinkt komen ze met een behoorlijke klap aan : -)

Door Tweakers user Ample Energy, donderdag 21 juli 2016 16:27

Jammer van het lidwoord, anders had ik dat kussen ook wel gehaald. Dat soort dingen zijn leuke cadeautjes, vind ik.
Bij sommige whisky's kan dat heel lekker zijn. Vooral als je er lang mee doet en de smaak verandert naar gelang hij warmer wordt. Probeer het maar eens als je een whisky met iets als toffee in de beschrijving drinkt op een warme dag.

[Reactie gewijzigd op donderdag 21 juli 2016 16:27]


Door Tweakers user eltweako, donderdag 21 juli 2016 18:35

Pas wel op met zaken uit china die in contact komen met etenswaren en/of drinkwaren.
In het verleden al te vaak moeten vaststellen dat ze het daar niet zo nauw nemen met veiligheid.
Om de kosten te drukken worden allerlei zaken gebruikt die hier in de EU al lang verboden zijn.
Nu zou RVS niet zo snel kwaad kunnen, er van uitgaande dat er niet een of andere coating op zit die langzaam oplost in je drankje (Zeker met alcohol).

Door Tweakers user dodge_911, donderdag 21 juli 2016 21:30

Voor de tweakers die interesse hebben in die BlitzWolf lader, nog even een tip;
couponcode '12blitzw' geeft je 10% korting op deze lader, en de rest van BlitzWolf producten in het assortiment van BangGood.

[Reactie gewijzigd op donderdag 21 juli 2016 21:30]


Door Tweakers user RobinHood, vrijdag 22 juli 2016 00:30

eltweako schreef op donderdag 21 juli 2016 @ 18:35:
Pas wel op met zaken uit china die in contact komen met etenswaren en/of drinkwaren.
In het verleden al te vaak moeten vaststellen dat ze het daar niet zo nauw nemen met veiligheid.
Om de kosten te drukken worden allerlei zaken gebruikt die hier in de EU al lang verboden zijn.
Nu zou RVS niet zo snel kwaad kunnen, er van uitgaande dat er niet een of andere coating op zit die langzaam oplost in je drankje (Zeker met alcohol).
Bij veel dingen heb je vast gelijk, en ik koop daarom ook lang niet alles uit China, maar deze blokjes kun je ook gewoon in NL vinden, hier bijvoorbeeld, kun je er 30[!] van kopen in China, en ik betwijfel of Chinezen de moeite nemen om ander metaal te gebruiken.

Een coating zit er niet op, direct toen ik ze binnenkreeg even met mijn puukko eroverheen gegaan om daar inderdaad op te controleren. Gewoon echt RVS, wel behoorlijk zacht.

Maar, dingen als siliconen-bakvormen etc. zul je mij niet zien kopen, toch teveel kans op weekmakers en andere shit.

Door Tweakers user hansie_k, vrijdag 22 juli 2016 06:58

Die telefoonhouder lijkt me ideaal.
Wat is de binnenmaat van de hoeken van de telefoonhouder?

Ik heb een Lumia 830, met originele flipcover, daar passen standaard houders dus ook niet op.
Maar als de hoek te "diep" is, zit t "scharnier" van m'n cover misschien in de weg.

Nog een misschien iets wat vreemde vraag in deze China blog, maar weet iemand of deze ook in NL te koop is? (ja, ik had al even gezocht, zonder resultaat...)

Door Tweakers user RobinHood, vrijdag 22 juli 2016 09:59

hansie_k schreef op vrijdag 22 juli 2016 @ 06:58:
Die telefoonhouder lijkt me ideaal.
Wat is de binnenmaat van de hoeken van de telefoonhouder?

Ik heb een Lumia 830, met originele flipcover, daar passen standaard houders dus ook niet op.
Maar als de hoek te "diep" is, zit t "scharnier" van m'n cover misschien in de weg.

Nog een misschien iets wat vreemde vraag in deze China blog, maar weet iemand of deze ook in NL te koop is? (ja, ik had al even gezocht, zonder resultaat...)
Die hoeken zijn ongeveer een centimeter diep, en ze zijn gewoon van vrij stevig rubber, dus je kan er gewoon een stukje vanaf snijden mocht het te veel zijn.

In Nederland heb ik dit specifieke ding niet gezien, je hebt wel houders die er een beetje op lijken, qua idee dan, zoals de X-grip, maar zoals je kan zien ben je voor houder + zuignap meer dan 50 dollar kwijt, en dan vond ik echt veel te gortig.

Op AliExpress kun je dit ding soms nog wel vinden voor minder dan een tientje, hij is nu weer in de aanbieding waar ik hem kocht: http://www.aliexpress.com...2114.13010608.0.59.og1M5F, maar via Ali kun je dus vaak geen snelle verzending krijgen.

Door Tweakers user hansie_k, vrijdag 22 juli 2016 11:22

Top, bedankt...dat moet passen, misschien dat de USB poort op t randje zit.
Nee, ik wil echt de Kalaideng X8, ik heb die gevonden bij 7tot1.nl, voor 22,43.

Door Tweakers user Murdock1985, zondag 24 juli 2016 09:55

Die RVS ijsblokjes kun je op eBay al krijgen vanaf ¤1,09 per stuk.

Door Tweakers user ArnieNFW, maandag 25 juli 2016 11:27

Ik ben ook een chinese meuk fan :-) En na de zoveelste telefoonhouder van de action verspeeld te hebben, heb ik nu deze besteld. Ben benieuwd! Thnx voor de tip.

Door Tweakers user xleeuwx, woensdag 27 juli 2016 11:01

Ze zijn nu in de aanbieding bij DealExtreme 4st voor 5,93:
http://goo.gl/5I5qDk

Door Tweakers user Mentalist, donderdag 28 juli 2016 04:34

RobinHood schreef op vrijdag 22 juli 2016 @ 00:30:
[...]


Bij veel dingen heb je vast gelijk, en ik koop daarom ook lang niet alles uit China, maar deze blokjes kun je ook gewoon in NL vinden, hier bijvoorbeeld, kun je er 30[!] van kopen in China, en ik betwijfel of Chinezen de moeite nemen om ander metaal te gebruiken.

Een coating zit er niet op, direct toen ik ze binnenkreeg even met mijn puukko eroverheen gegaan om daar inderdaad op te controleren. Gewoon echt RVS, wel behoorlijk zacht.
Zacht?

Lood roest niet. >:)

En met wat chroom-6 kan je alles laten glimmen. O-)

Het geeft me wel een idee: gewoon een doos theelepeltjes in de vriezer gooien. Dat zou dan ook moeten werken. Binnenkort eens proberen. :)

[Reactie gewijzigd op donderdag 28 juli 2016 04:35]


Door Tweakers user ArnieNFW, donderdag 13 oktober 2016 08:05

ArnieNFW schreef op maandag 25 juli 2016 @ 11:27:
Ik ben ook een chinese meuk fan :-) En na de zoveelste telefoonhouder van de action verspeeld te hebben, heb ik nu deze besteld. Ben benieuwd! Thnx voor de tip.
Even een reactie op mn eigen post.
De kwaliteit is uitstekend, alleen het is elke keer weer veel moeite om mn Note 3 erin te krijgen. Ik moet er zoveel kracht voor gebruiken dat ik iig 2 handen nodig heb en allerlei knoppen indruk tijdens het plaatsen. Ben ook bang dat het draai mechanisme (de "bal") het een keer begeeft omdat ik zoveel kracht moet gebruiken om de hoeken uit elkaar te halen dat hij alle kanten op beweegt.
Ben dus niet geheel positief, maar dat heeft alleen te maken met de grootte van mn smartphone.
Eenmaal in de houder is het geweldig (stevig, trillingsvrij).

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.