Chinese Meuk blijft leuk: Cardtools

Door RobinHood op woensdag 22 juni 2016 22:31 - Reacties (22)
Categorie: Chinese meuk, Views: 14.995

Het is weer tijd voor een nieuw deel van Chinese-meuk is Leuk, met ditmaal zowaar een thema, namelijk creditcardtools.

Wat dat zijn? Zie het als een Zwitsers zakmes of een multitool, maar dan in het formaat van een creditcard. Je propt hem dus makkelijk in je portemonnee, en zo heb je altijd een mesje, fles opener, blik opener, schroevendraaier en wat al niet meer bij je. Handig hoor.

En over deze 4 gaat het vandaag:
http://i.imgur.com/w2KEPaDl.jpg


De Cardsharp V3

Waarschuwing: Dit is een illegaal wapen in België, en in Nederland bevind zich dit ding op grijs gebied. Neem hem niet mee naar de plaatselijke disco, en doe er simpelweg, zoals met ieder mes, geen domme dingen mee!

De Cardsharp is, aldus de website, ontwikkeld als een alternatief voor chirurgische messen, maar dan goedkoper en veiliger omdat het mes na gebruik weer in te klappen is. Nu zou ik mijn Chinese kopieën niet gebruiken voor een operatie, maar als zakmes-vervanger zijn ze naar mijn mening erg goed geslaagd.

Ze zijn namelijk erg licht en compact, maar in gebruik toch stevig. En omdat je het mes wanneer je het niet gebruikt wegklapt en vergrendelt, ook nog behoorlijk veilig.

Ik heb zowel een V1 als een V3, en de V3 is zeker wel verbeterd, waardoor ik die ook aanraadt. De grootste verbetering is dat het lemmet beter vast zit aan de plastic card, en hij ook beter vergrendelt wordt wanneer je hem gebruikt. Ook is het kleine deukje in het mes handig als je iets redelijk precies moet snijden.

En snijden doet ie wel, dit ding is echt vlijmscherp, dus je kan er wel meer mee doen dan dozen opensnijden. Ik gebruik de mijne regelmatig in de keuken, omdat dit ding het fijnste mes is wat in huis is om groenten te snijden. Maar ook brood snijden gaat meer dan prima.

Wel is het grootste probleem nog steeds niet helemaal opgelost: Het lemmet kan nog steeds gedeeltelijk losraken van de card zelf. Die zit slechts permanent vast met 2 kleine plastic pinnetjes, en een daarvan breekt vrij snel af als je aardig wat kracht op het lemmet zet. Daarin is hij zeker wat kwetsbaarder dan een normaal zakmes. Overigens is de V3 dan nog wel te gebruiken, alleen merk je dat het lemmet wat meer kan bewegen.

Al met al kan ik dit ding dus zeker aanraden als je een compact doch goed te gebruiken mesje zoekt.

RVS Survival Tool
http://i.imgur.com/ORg0ZC7l.jpg
Dit behoorlijk zware ding is zelfs iets kleiner dan een creditcard, maar wel een stuk dikker, en voelt behoorlijk zwaar aan.

Het wordt waarschijnlijk een survival tool genoemd omdat dit ding een mesje, een zaagje en een navigeer-ding heeft. Heel leuk natuurlijk, maar of een zaag van wel 4cm lang echt nuttig is, dat betwijfel ik. Ook is het mes-gedeelte niet heel scherp, en knap onhandig omdat het aan de korte kan van de card zit. Zo heb je dus een soort van mesje van wel 2,5cm lang.

Andere dingen die erop zitten zijn een flesopener, een blikopener, een lineaaltje van 4cm en wat gaten om moeren/bouten/iets in die richting mee los of vast te draaien.

Zelf vind ik dit ding de minste van de 3 echte tools. Hij is vrij zwaar, dik, en vrij slecht afgewerkt. Wel heeft hij als uniek ding een zaagje en iets wat door moet gaan voor een mes, maar door het formaat van die dingen betwijfel ik of je ze echt nut hebben.

De Walletninja.
http://i.imgur.com/rn7weUgl.jpg
Het grotere, betere broertje van de Survival tool, maar dan ongeschikt voor survival.

Dit ding is van alles wat ik heb wel het meest uitgebreid. Er zit van alles op, dus voor ieder wat wils. Het meest unieke van dit ding is dat je hem ook kan gebruiken als telefoonhoudertje. Helaas is de sleuf net iets te klein, waardoor je een randje van je pasje sloopt.

De afwerking is erg netjes voor zo’n goedkoop ding, en omdat het gewicht en de dikte meevallen, prop hem ook zonder problemen in je portemonnee, al blijft hij graag haken bij het eruit halen vanwege alle uitstekende delen.

Een minpuntje is wel dat er helemaal niks van een mesje op zit. Ik had graag gezien dat bijvoorbeeld de box-opener een scherp randje had, maar da’s niet het geval. Dat ding werkt louter op brute kracht, en dat werkt niet zo heel goed.

Maar, daarvoor koop je maar een Cardsharp erbij, want verder is dit ding toch wel de beste echte cardtool die ik kan bedenken.

Switzerland Multifunctional Tool
http://i.imgur.com/fEMycdol.jpg
Dit dingetje werkt wat anders dan de andere twee tools, namelijk dat het gewoon een plastic houder is waar wat dingetjes inzitten.
http://i.imgur.com/rqN3UMyl.jpg

Er zit niet heel veel in, maar het schaartje, een klein mesje en een pen zijn toch wel handig, en zeker de schaar en pen zijn uniek. De pen werkt ook zowaar vrij goed, al is het eigenlijk weinig meer dan een losse vulling, en ook het kleine schaartje kan handig zijn als je bijv. een pleister op maat moet knippen.
De rest wat erop zit is niet heel erg handig.

Het mesje is eigenlijk te bot en te klein om heel nuttig te zijn, het pincet is behoorlijk groot, dus voor precisiewerkjes niet geschikt. Het lampje wat erin zit geeft nauwelijks licht, het vergrootglas is dusdanig klein dat ik betwijfel of je daar vuur mee kan starten, en een plastic tandestoker is ook niet bepaald een nuttig voorwerp.

Het idee is dus leuk, maar echt nuttig is het allemaal niet, op het schaartje na, en de vrij hoge prijs zorgt ervoor dat ik ding niet echt kan aanraden.

Dus?

Een echte alleskunner is er dus niet, maar met een cardsharp + walletninja moet je toch wel heel erg ver komen. Dan heb je een goed en scherp mesje, en een erg uitgebreide cardtool, voor de prijs van een biertje. Wat wil een mens nog meer?

Volgende: Chinese Meuk blijft leuk: Zomerstuff 07-'16 Chinese Meuk blijft leuk: Zomerstuff
Volgende: Koken met Robin: Bapao 06-'16 Koken met Robin: Bapao

Reacties


Door Tweakers user Weust, donderdag 23 juni 2016 00:21

Overlaatst naar de rechtbank... Door de scanner na zo een aanslag.
Konden de flikken niet mee lachen. :O

Door Tweakers user Silent7, donderdag 23 juni 2016 00:22

ha ja ik hb dingen die erg op de eerste twee lijken
en en leddingetje formaat creditcard (met een lampvorming opklap dingetje wat light geeft)

Mijn zoontje vind het geweldig om in zijn portemonee te hebben, mijn vrouw heeft ze niet in gebruik.
Voor plm $3 voor de drie dingen toch leuk (en heb de twee dingen die je nu beschrfijt ook wel echt gebruikt hier en daar.

Door Tweakers user RobinHood, donderdag 23 juni 2016 00:48

Weust schreef op donderdag 23 juni 2016 @ 00:21:
Overlaatst naar de rechtbank... Door de scanner na zo een aanslag.
Konden de flikken niet mee lachen. :O
Met een Cardsharp kan ik dat nog bedenken, kun je prima iemand flink mee verwonden.
Silent7 schreef op donderdag 23 juni 2016 @ 00:22:
ha ja ik hb dingen die erg op de eerste twee lijken
en en leddingetje formaat creditcard (met een lampvorming opklap dingetje wat light geeft)

Mijn zoontje vind het geweldig om in zijn portemonee te hebben, mijn vrouw heeft ze niet in gebruik.
Voor plm $3 voor de drie dingen toch leuk (en heb de twee dingen die je nu beschrfijt ook wel echt gebruikt hier en daar.
Dat is sowieso het leuke aan die Chinese meuk, het is goedkoop, en deze dingen zijn ook zwaar best nuttig. Heb toch wel regelmatig dat ik even snel een mesje of een schroevendraaiertje kan gebruiken.

Maar, ik heb dan ook heel wat gereedschap standaard in de auto liggen, voor je weet maar nooit :+

Door Tweakers user mat.hi.as, donderdag 23 juni 2016 09:26

Linkje van de Cardsharp V3 werkt niet meer. Dat weet ik omdat ik er zelf ook interesse in heb. Mooie uitleg dus :)

Door Tweakers user dodge_911, donderdag 23 juni 2016 12:54

Volgens mij valt die Cardsharp hier in Belgenland onder de verboden wapens.
Weet niet hoe het in NL staat met die wetgeving.

Door Tweakers user pinna_be, donderdag 23 juni 2016 12:56

In België mag je de card sharp in principe niet bezitten. Dit omdat het in België beschouwd wordt als een verborgen wapen, aangezien je zogezegd niet kan zien dat het een mes is.

Ik had er ook een tot ik in een krant een artikel hierover las. Overigens heel gek, andere zakmessen die veel schadelijker kunnen zijn dan deze zijn wel toegelaten, omdat je kan zien dat het een mes is.

EDIT: over het zwitsers mesje, dat ziet er alwat ouder uit, zeker dat het niet gewoon eens geslepen moet worden? Normaal gezien gebruiken zij goed staal en zou het een veel betere scherpte moeten kunnen krijgen dan bvb de card sharp. Het lost natuurlijk niet op dat het handvat veel te klein is om vast te houden (al is het maar voor een kartonnen doos te snijden :D ).

[Reactie gewijzigd op donderdag 23 juni 2016 12:58]


Door Tweakers user copywizard, donderdag 23 juni 2016 13:07

een vraag over de cardsharp hoe heb je die het land in gekregen want worden die door de douane niet gezien al een verborgen wapen/mes?

had ze al besteld net op ebay maar snel geprobeerd ze te anuleren lees overal berichten dat je al snel een strafblad krijgt en een boete van 360+ euro

[Reactie gewijzigd op donderdag 23 juni 2016 13:24]


Door Tweakers user RobinHood, donderdag 23 juni 2016 14:49

dodge_911 schreef op donderdag 23 juni 2016 @ 12:54:
Volgens mij valt die Cardsharp hier in Belgenland onder de verboden wapens.
Weet niet hoe het in NL staat met die wetgeving.
dodge_911 schreef op donderdag 23 juni 2016 @ 12:54:
Volgens mij valt die Cardsharp hier in Belgenland onder de verboden wapens.
Weet niet hoe het in NL staat met die wetgeving.
Inderdaad, de Carsharp is in Belgie inderdaad een verboden wapen. Dat wist ik ook niet, en ga ik dus ook als waarschuwing neerzetten, wil niet dat mensen gekloot krijgen.

Echter, of hij onder de Nederlandse wapenwet valt? Geen flauw idee, ik zou zeggen: grijs gebied, loop er niet mee te koop, neem hem niet mee tijdens het uitgaan en ga er niet mee staan zwaaien als je boos bent op iemand.

Waarop baseer ik dat? De wettekst natuurlijk!

Artikel 13
1 Het is verboden een wapen van categorie I te vervaardigen, te transformeren, voor derden te herstellen, over te dragen, voorhanden te hebben, te dragen, te vervoeren, te doen binnenkomen of te doen uitgaan.


Okay, alles uit Categorie 1 is dus verboden. Dus, ik pak Cat 1 er even bij [alle vuurwapen en explosieven laat ik even, want daar praten we vandaag niet over]

Artikel 2
1 Wapens in de zin van deze wet zijn de hieronder vermelde of overeenkomstig dit artikellid aangewezen voorwerpen, onderverdeeld in de volgende categorieën.Categorie I
1°. stiletto’s, valmessen en vlindermessen;
2°. andere opvouwbare messen, indien:
a. het lemmet meer dan een snijkant heeft; of
b. de lengte in opengevouwen toestand langer dan 28 cm is;
3°. boksbeugels, ploertendoders, wurgstokken, werpsterren, vilmessen, ballistische messen en geluiddempers voor vuurwapens;
4°. blanke wapens die uiterlijk gelijken op een ander voorwerp dan een wapen;
5°. pijlen en pijlpunten bestemd om door middel van een boog te worden afgeschoten, die zijn voorzien van snijdende delen met de kennelijke bedoeling daarmee ernstig letsel te kunnen veroorzaken;
6°. katapulten;
7°. andere door Onze Minister aangewezen voorwerpen die een ernstige bedreiging van personen kunnen vormen of die zodanig op een wapen gelijken, dat zij voor bedreiging of afdreiging geschikt zijn.


Nou, dan kunnen we gaan afstrapen, een Cardsharp is immers niet:
1: Een stiletto [mechanisch uitklapbaar], een valmas [mechanisch uitschuifbaar] of een vlindermes [uitvouwbaar]
2: Het is een opvouwbaar mes, echter, a: er is maar 1 snijkant, zoals een zakmes, en b: dit ding is geen 28cm
3: Nope, dat is het ook allemaal niet.
4: Dit is waar het grijsjes wordt. Hier vallen bijvoorbeeld balpennen die stiekem een mes zijn onder. Of een wandelstok met een degen, of andere vernuftige manieren waarop het eigenlijk niet mogelijk is om te zien dat een voorwerp, wat geen wapen is, stiekem wel een wapen is.

Echter, is dat hier het geval? Je ziet direct dat dit geen (bank)pas is, dankzij de sneden, gaten, gleuven, en je ziet de niet-zwartte snijkant.

Laat dit ding aan iemand zien in "ingeklapte" toestand, en je ziet dat het geen normaal pasje is. Druk het iemand in zijn handen en dat persoon heeft direct door dat hij een mes in zijn handen heeft.

Maar, wat is er dan bij dit: https://www.weblogzwolle.nl/content/view/45321/55/ gebeurd?

Imo vrij simpel: overijverige agenten + een shitload aan wapens, waarin de man handelde.

Dat is ook een probleem wat mensen met een luchtbuks nog wel eens hebben. Een agent ziet iets met een kolf en een loop, en besluit dat het teveel op een vuurwapen lijkt, terwijl het een model is wat al 30 jaar legaal in Nederland verkocht wordt.

Kortom, ik zou het een grijs gebied noemen. Ja, in ingeklapte toestand is het lemmet onzichtbaar, echter, dat is bij een multitool, klapmes of zakmes ook het geval, en een Cardsharp heeft alleen de formfactor van een creditcard, hij lijkt verder totaal niet op een pasje. Heb je ooit al een pasje gezien die voor de helft doorgesneden is, en ribbels en gaten heeft?

Maar, zoals met ieder mes: doe er geen domme dingen mee. Neem ze niet mee de kroeg in, ga er niet mee staan zwaaien, verkoop er niet 100 op marktplaats. Ieder voorwerp, dus ook een mes, kan onder cat. 1 vallen als je het verkeerd gebruikt.

Een honkbalknuppel, of een flinke Maglite, mag je gewoon bezitten, maar als je hem tevoorschijn tovert bij een verkeersruzie, is het wel een verboden wapen ;)

Dit geldt dus niet voor België waar de politie echt duidelijk heeft gemaakt dat het een verboden wapen is!

Door Tweakers user RobinHood, donderdag 23 juni 2016 15:02

pinna_be schreef op donderdag 23 juni 2016 @ 12:56:


EDIT: over het zwitsers mesje, dat ziet er alwat ouder uit, zeker dat het niet gewoon eens geslepen moet worden? Normaal gezien gebruiken zij goed staal en zou het een veel betere scherpte moeten kunnen krijgen dan bvb de card sharp. Het lost natuurlijk niet op dat het handvat veel te klein is om vast te houden (al is het maar voor een kartonnen doos te snijden :D ).
Dat ding is nog geen 6 maanden oud, maar gemaakt van waaibomen plastic wat nog net niet krasbaar is met je nagel.

Het mesje is altijd al bot geweest, maar voelt ook dusdanig flimsy dat ik denk dat hij finaal afbreekt als je gaat slijpen.

Een Cardsharp, althans die ik heb, is echt behoorlijk scherp. Je armen een beetje bijscheren is geen probleem. Hij is scherper dan mijn J. Marttini puukko ooit geweest is.

En voordat mensen beginnen: nee, mijn puukko is gewoon legaal, zolang ik hem niet op straat draag.

Door Tweakers user RagingR2, donderdag 23 juni 2016 16:00

Ik houdt het bij mijn Victorinox Locksmith. Een heel fijne en degelijke tool.
Hehe ik moest even opzoeken hoe het model ook alweer heette wat ik heb... geen idee waarom hij Locksmith heet eigenlijk; beetje fout. Dit is het model uit de iets grotere reeks van Victorinox, met een stevige handgreep (niet die kleine ovale dingetjes), met de handigste combinatie van tools erin. Zodoende kwam hier hier op uit toen ik hem uitzocht.

En nee, ook die moet/mag je niet overal mee naar toe nemen.
Op vakantie heb/had ik hem vaak gewoon in mijn rugzak zitten die ik ook tijdens stedentrips bij me draag. In musea en in grote steden in het algemeen zijn ze de laatste jaren wat achterdochtiger geworden, en zeker als ze bij de ingang zo'n poortje hebben staan kun je het vergeten dat je een zakmes mee naar binnen mag nemen. :P

Victorinox verkoopt de 'Swisscards' trouwens ook nog steeds, en die krijgen toch nog steeds goede recencies (althans op de site van Victorinox zelf...). In elk geval is er dus nog steeds vraag naar.
https://www.victorinox.co...wissCards/c/SAK_SwissCard
Het lijkt mij persoonlijk niks... geef mij maar gewoon een zakmes in de vorm van een zakmes. ;)

[Reactie gewijzigd op donderdag 23 juni 2016 16:05]


Door Tweakers user RobinHood, donderdag 23 juni 2016 16:10

RagingR2 schreef op donderdag 23 juni 2016 @ 16:00:


Victorinox verkoopt de 'Swisscards' trouwens ook nog steeds, en die krijgen toch nog steeds goede recencies (althans op de site van Victorinox zelf...). In elk geval is er dus nog steeds vraag naar.
https://www.victorinox.co...wissCards/c/SAK_SwissCard
Het lijkt mij persoonlijk niks... geef mij maar gewoon een zakmes in de vorm van een zakmes. ;)
Ah, dat Switzerland-ding is dus gewoon een kopie :P

Hopelijk is het origineel bruikbaarder, want het Chinese ding heeft dus als enige voordeel het schaartje, de rest is eigenlijk niet heel nuttig.

Zelf heb ik dus bijna altijd de Wallet Ninja en de Cardsharp bij me, compleet genoeg en gewoon compact. Ik heb immers mijn broekzakken al vol zitten met genoeg andere zooi, een zakmes erbij is niet heel fijn.

Door Tweakers user pinna_be, donderdag 23 juni 2016 17:58

RobinHood schreef op donderdag 23 juni 2016 @ 14:49:

[...]

Dit geldt dus niet voor België waar de politie echt duidelijk heeft gemaakt dat het een verboden wapen is!
In België is het inderdaad die 4de reden die aangehaald wordt. Ook ik reageerde met ongeloof, aangezien dit letterlijk het minst gevaarlijk mesje is ooit: Je moet het eerst uit je portefeuille halen, in een steken en zelfs dan nog is het te flimsy op schade toe te brengen.

Ik zou het hoe dan ook niet naar een drukke bedoening nemen (feestje, voetbalwedstrijd, ...).

Door Tweakers user LankHoar, vrijdag 24 juni 2016 10:18

Leuk om te lezen, die wallet ninja klinkt zeker interessant. Zelf heb ik al een tijdje de Cardsharp van Iain Sinclair. Hoewel die ook Cardsharp heet, ziet die er toch anders uit dan degene die jij hebt? Dat blijkt ook wel uit je beschrijving, want de mijne zou ik niet snel in de keuken gebruiken ter vervanging van mijn keukenmessen. Niet dat die laatste van super kwaliteit zijn, maar toch een stuk handzamer dan de Cardsharp :+

Door Tweakers user bredend, vrijdag 24 juni 2016 10:28

Ik heb al jaren de RVS Survival tool en het zaagje en het mesje zijn super handig. Vooral om pakketjes open te maken en touw door te snijden/zagen. Het mespuntje werkt ook goed in een kruiskopschroef. En altijd een bieropener bij je!

Door Tweakers user RobinHood, vrijdag 24 juni 2016 14:13

LankHoar schreef op vrijdag 24 juni 2016 @ 10:18:
Leuk om te lezen, die wallet ninja klinkt zeker interessant. Zelf heb ik al een tijdje de Cardsharp van Iain Sinclair. Hoewel die ook Cardsharp heet, ziet die er toch anders uit dan degene die jij hebt? Dat blijkt ook wel uit je beschrijving, want de mijne zou ik niet snel in de keuken gebruiken ter vervanging van mijn keukenmessen. Niet dat die laatste van super kwaliteit zijn, maar toch een stuk handzamer dan de Cardsharp :+
Dat is een V1 zo te zien, heb ik ook wel gehad, maar een V3 vind ik toch wel een stuk beter.

En in de keuken gebruiken moet je niet zien als dat ik het gebruik om vlees te fileren ofzo, meer voor het kleinere snijwerk, zoals een uitje snijden, komkommer in schijfjes hakken, dat soort werk.

Door Tweakers user LankHoar, vrijdag 24 juni 2016 16:08

Ah nu zie ik pas dat het om verschillende versies gaat, oeps :+

De V3 lijkt alleen nergens meer verkrijgbaar, jammer..

Door Tweakers user geekeep, zaterdag 25 juni 2016 15:46

Ik heb al enkele jaren die rvs survivaltool in m'n portemonnee zitten. De advertentie sprak ook van TSA proof, dus toegestaan om mee te vliegen. Ondertussen zo'n keer of 6 door verschillende securitychecks geweest, nog nooit problemen gehad. Laatste keer in Griekenland hielden ze me wel staande om het ding grondig te bekijken. Na uitleg van wat het was, mocht ik weer door.

Ik vind het zware gewicht van het ding trouwens niet echt een nadeel. Geeft in mijn ogen meer aan hoe kwalitatief het is, en bijvoorbeeld geen zwak aluminium wat buigt bij een beetje kracht.

Naast bierflesjesopener gebruik ik het regelmatig om dozen te openen, touwtjes en allerlei plastic taai spul (van bijvoorbeeld kledinglabels) door te krijgen.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 25 juni 2016 15:55]


Door Tweakers user fl1mpie, maandag 27 juni 2016 14:09

Helaas accepteert Alieexpress geen PayPal, dus ik ga daar liever niet mee in zee (geen aankoop bescherming). Ik heb de bestelling geannuleerd (betaling mislukt), nu hoef ik me hopelijk nergens ,zorgen over ge maken hoop ik?

Door Tweakers user RobinHood, maandag 27 juni 2016 14:13

Flippylosaurus schreef op maandag 27 juni 2016 @ 14:09:
Helaas accepteert Alieexpress geen PayPal, dus ik ga daar liever niet mee in zee (geen aankoop bescherming). Ik heb de bestelling geannuleerd (betaling mislukt), nu hoef ik me hopelijk nergens ,zorgen over ge maken hoop ik?
Nope, niks om je zorgen over te maken.

Overigens heeft Aliexpress een in-house aankoopbeschermingsplatform, en die werkt prima is mijn ervaring.

Door Tweakers user Elite25, maandag 27 juni 2016 14:52

Over Chinese meuk en EDC gesproken... Ik heb bij Aliexpress een stel mini prybars gekocht en dat is ook een leuk speeltje voor aan je sleutelbos.

Maar die dingen kunnen best wel handig zijn. Van bierflesjes openen tot ergens iets anders mee open te fruniken, maar omdat het aan je sleutelbos zit, zit het ook niet echt in de weg.

Door Tweakers user Harry_Sack, dinsdag 28 juni 2016 13:08

Tip, als je via ebay.com.au de cardsharp bestelt, kost het omgerekend ongeveer 67 cent, inclusief verzendkosten. De ninja is iets duurder.

Het zijn handige tools voor bijvoorbeeld de uitrusting in het zadeltasje van je racefiets :)

[Reactie gewijzigd op dinsdag 28 juni 2016 13:09]


Door Tweakers user Stranger__NL, dinsdag 12 juli 2016 09:18

Fijne reactie. Ik vind dit soort bijzondere reviews veel leuker dan een zoveelste review van 'de nieuwste videokaart' die ik overal wel kan lezen.

Ga door.

Mischien dat ik zelf ook eens mijn gadgets van Wish ga reviewen :)
Ik ben heel tevreden over mijn USB4.0 dongle, mijn remote keyboardje, remote shutter voor mijn camera en wat nep-lego voor de kids :)

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.