Chinese meuk is leuk!

Door RobinHood op donderdag 3 maart 2016 23:10 - Reacties (23)
Categorie: Chinese meuk, Views: 7.710

Ah, Chinese websites afstruinen om goedkope meuk te kopen die je eigenlijk niet echt nodig hebt, wie vind dat nou niet leuk?

Nederlandse winkeliers, die vinden dat niet zo leuk.

Maar, ik ben geen winkelier, dus ik vind het leuk, en dingen reviewen vind ik ook leuk, dus, laat ik die dingen eens combineren. Verwacht geen geweldige reviews over geweldige voorwerpen, maar dingen als een goedkope USB stick of USB OTG adaptertje zijn altijd wel handig.

Om het helemaal makkelijk te maken, link ik ook naar het gereviewde artikel, natuurlijk zonder referral-gedoe.

We beginnen met een ouderwetse USB-stick
Ik had er eentje nodig omdat ik graag muziek wil luisteren in de auto, en vreemd genoeg is eigenlijk geen enkele band die ik luister op de radio te horen. Onbegrijpelijk, wie kan er nou niet genieten van de zoete symfonieŽn van Ahab?

Een stick moest er dus komen, nu kun je die gewoon al voor een appel en een ei in Nederland kopen, maar, ik was wel benieuwd of een nog wat goedkopere Chinese stick ook goed was, of eigenlijk zonde van het geld.

http://i.imgur.com/6JyxNkGm.jpg
De verpakking is nogal gedateerd, zeker de achterkant lijkt gemaakt door iemand die WordArt net ontdekt heeft. Ook is het een veeg teken dat ze vol trots vermelden dat Windows 2000 er prima mee werkt, en dat ding je floppies kan vervangen.

De stick zelf voelt vrij degelijk, niet iets wat direct uit elkaar valt. Natuurlijk, die metalen beschermbeugel is waardeloos, dus die trek ik er wel af, maar het is gewoon een standaard no-name stick op het eerste oog. Precies wat ik besteld had. Hoera!

Dan maar een benchmarkje draaien, want, daar gaat het uiteindelijk echt om.

http://i.imgur.com/xCF5l7Hm.png
Auw.
Dit ding is aangesloten op mijn USB 3 poort, en hij haalt nog geen 5MB/s seq. schrijven, da's best wel dramatisch te noemen, zelfs voor een USB 2 stick. Dit ding vol zetten met muziek gaat dus wel even duren

Maar, hij is wel 8GB, en voor diee nog geen 3 euro had ik ook geen wonderen verwacht. Kortom: prima ding als je gewoon wat opslag nodig hebt, maar dan moet je wel geduld hebben.

Vergeleken met de oude stick iets heel nieuws: Een Xiaomi USB C to micro USB adapter

Want ja, een Lumia 950 is heel leuk, maar je kan niet even iemands oplader lenen, want al het plebs zit natuurlijk nog met micro USB te pielen. Maar, gelukkig is daar dus een oplossing voor: een klein, schattig adaptertje.

http://i.imgur.com/h1Fd1ACm.jpg
Is het een echte Xiaomi? Geen flauw idee. Is het een veilige? Volgens Bensong Leung wel, dus het zal wel goed zijn.

Eigenlijk is dit natuurlijk een heel saai dingetje, hij werkt immers gewoon. En veel meer valt er niet over te zeggen. Wel gaat het opladen wat traag, maar dat komt ook omdat de standaard kabel van de 950 een monster is. Dataverbinding werkt ook gewoon, maar ook die is trager omdat je niet meer via USB 3 werkt.

Maar, het is beter dan geen kabeltje hebben. Imo een soort van must-buy voor iedereen die een telefoon met USB C heeft.


Een stuk minder nuttig, maar wel veel leuker: Een USB plasmabol

Als kind mocht ik er nooit eentje hebben omdat ik hem toch wel zou stuk maken, en ze waren/zijn best prijzig, dus, dan koop ik er nu gewoon eentje. Op USB, zodat ik hem altijd overal mee kan nemen. Leuk voor in de trein bijvoorbeeld.

http://i.imgur.com/BrViw9Am.jpg
Ik heb deze alweer een tijdje, en ik heb het somehow voor elkaar gekregen om krassen in het glas te maken, maar, zoals te zien doet ie het nog geweldig. Wel wordt hij steeds onrustiger hoe langer ie aanstaat, weet niet helemaal of dat de bedoeling is, maar, anders dan dat is het gewoon geweldig speelgoed.

Leg je vinger erop, en er gaat bliksem naar je vinger, wat wil een mens nog meer?

Een grotere plasmabol natuurlijk!

Als laatste een iets heel schattigs: Een heel klein USB OTG adaptertje

http://i.imgur.com/PYplrPPm.jpghttp://i.imgur.com/mdOlNqDm.jpg


Hoe klein is dat ding nou, nou, zo klein:
http://i.imgur.com/gfDYo9em.jpg
Die ik ben ik dus kwijt voordat ik het doorheb, dus, maar snel mijn USB C adapter en kaartlezer erbij pakken, en dat aan mijn 950 knopen.

En…….

Dat werkt niet.

Niks wordt herkent, en mijn USB ampŤre metertjes krijgen ook geen stroom. Dus, of hij is stuk, of hij werkt niet met een USB C adapter. Jammer maar helaas.

Om het nog wat treuriger te maken heb ik verder ook niks met micro USB wat OTG ondersteunt, dus, deze krijgt nog een kans zodra de Lumia 640 van mijn pa ook op W10M draait.

Maar voor nu heb ik er niks aan.

In ander nieuws
Er komt dus een Lumia 640, dus ik kan weer een vergelijking maken. Leuk om te kijken wat nou het verschil is tussen een leuke mid-end telefoon met normale camera, en een flagship met een superdeluxe camera. Al kan het nog wel een week of twee duren eer ik daarmee aan de slag kan.

Volgende: Ze smelten de platen! 03-'16 Ze smelten de platen!
Volgende: Test eens de camera van een Lumia 950! Part 3 01-'16 Test eens de camera van een Lumia 950! Part 3

Reacties


Door Tweakers user Altijdgriep, vrijdag 4 maart 2016 00:26

De troep die je gekocht hebt vind ik niets maar de muziek is tof, bedankt!

Door Tweakers user base_, vrijdag 4 maart 2016 00:41

Ik zou die zooi niet in mijn usb poort durven douwen :X

paste er ook daadwerkelijk 8Gb data op die stick?

Door Tweakers user RobinHood, vrijdag 4 maart 2016 01:04

Altijdgriep schreef op vrijdag 04 maart 2016 @ 00:26:
De troep die je gekocht hebt vind ik niets maar de muziek is tof, bedankt!
Ah, toch nog wel iemand die de altijd vrolijke, opbeurende muziek van Ahab weet te waarderen.

Op een dag ga ik de Top-2000 hacken en ervoor zorgen dat dit soort muziek door de hele lijst staat :+
base_ schreef op vrijdag 04 maart 2016 @ 00:41:
Ik zou die zooi niet in mijn usb poort durven douwen :X

paste er ook daadwerkelijk 8Gb data op die stick?
Die USB C adapter is dus getest door iemand van Google, dezelfde die ontdekt heeft dat sommige kabels brandgevaarlijk zijn. Die vent weet echt wel wat hij doet, en als hij zegt dat het safe is, geloof ik 'm op zijn woord.

Die stick, tja, ik heb een goede antivirus mocht er shit op staan, USB poorten hebben zekeringen, maar wat de doorslag gaf was dat dit iig qua uiterlijk echt zo'n generieke stick van een jaar of 5 geleden is. Zelfde waardeloze metalen beugel, geen flauw idee waar die voor dient, zelfde vorm, zelfde feel. Alleen staat er normaal een naam van iets op die beugel, bij deze niet.

Of er ook 8 echte GB's op kunnen heb ik niet getest, maar, dat ga ik nu wel even controleren.

Die plasmabol was overigens wel even eng, da's toch ietwat serieuze elektronica, die heb ik daarom eerst op een, ook ietwat dodgy, powerbank aangesloten. Toen de boel na 15 minuten nog niet in de fik stond, besloot ik dat het wel veilig genoeg was.

Maar die laat ik alsnog nooit aangesloten achter, staat zo lullig als mijn hele PC een soort van plasmabol wordt :+

[Reactie gewijzigd op vrijdag 4 maart 2016 01:10]


Door Tweakers user matroosoft, vrijdag 4 maart 2016 07:58

Leuke blog, wat mij betreft ga je vaker meuk bestellen en reviewen. :)

Door Tweakers user Arokh, vrijdag 4 maart 2016 08:36

Die beugel is toch gewoon om de connector te beschermen?
Leuk blogje!

Door Tweakers user Niels.68, vrijdag 4 maart 2016 10:00

Altijdgriep schreef op vrijdag 04 maart 2016 @ 00:26:
De troep die je gekocht hebt vind ik niets maar de muziek is tof, bedankt!
Bij mij is het net andersom (sorry RobinHood), ik las even snel en dacht serieus dat er ABBA stond en was meteen geÔnteresseerd natuurlijk ;)

Door Tweakers user razorrobot, vrijdag 4 maart 2016 10:05

Leuk blog, ik moet ook maar eens een USB-C naar micro-usb bestellen. :9

Door Tweakers user Methmaniac, vrijdag 4 maart 2016 10:12

Leuke blog, weer een keer wat anders dan alle high-end producten die normaal langskomen.
Goeie muziek, zijn live supervet.

Door Tweakers user dodge_911, vrijdag 4 maart 2016 12:06

Nice post...
Brengt me op 'n idee op bij mij ook wat sub 5§ spul te gaan reviewen :)

Door Tweakers user RobinHood, vrijdag 4 maart 2016 13:03

matroosoft schreef op vrijdag 04 maart 2016 @ 07:58:
Leuke blog, wat mij betreft ga je vaker meuk bestellen en reviewen. :)
Gezien de positieve reacties ga ik dat waarschijnlijk ook wel doen, gewoon dit soort klein grut.
Niels.68 schreef op vrijdag 04 maart 2016 @ 10:00:
[...]

Bij mij is het net andersom (sorry RobinHood), ik las even snel en dacht serieus dat er ABBA stond en was meteen geÔnteresseerd natuurlijk ;)
ABBA, da's toch van die depressief makende schreeuwmuziek? :+
Arokh schreef op vrijdag 04 maart 2016 @ 08:36:
Die beugel is toch gewoon om de connector te beschermen?
Leuk blogje!
Klopt, maar hij moet dan wel stroef lopen, en dat doet deze niet. Sowieso is het volgens mij niet echt nodig, mijn 10 jaar oude stick heeft ook al die tijd al geen dopje, en nog doet ie het prima :P

Door Tweakers user ralph075, vrijdag 4 maart 2016 14:38

Als kind mocht ik er nooit eentje hebben omdat ik hem toch wel zou stuk maken, en ze waren/zijn best prijzig, dus, dan koop ik er nu gewoon eentje
En gelijk hadden ze, jouw ouders. Mijn ouders zeiden exact hetzelfde. Dus later, toen ik eindelijk zelf kon mocht beslissen. Voor destijds veel geld (fl.250,-) een mooie plasmabol gekocht.

Heeft het altijd prima gedaan, mooi heel gehouden. Op een gegeven moment moest het ding weg (dit moest van de tweede partij die een man in zijn leven opvoedt, zijn vrouw (*)). Tsja, vond ik toch zonde, dus het compromis was dat de plasmabol naar de kamer van mijn zoon zou gaan....

Helaas heeft de bol dat nog geen jaar overleeft. Op een gegeven moment lag de bol 'spontaan' (uhuh...) in diggelen. Papa balen, mama blij...

(*) Ooit heb ik gehoord/geleerd dat een man in zijn leven 3x wordt opgevoed. Eerst door zijn moeder, dan door zijn vrouw en als laatste door zijn kinderen...

Door Tweakers user Silent7, vrijdag 4 maart 2016 16:16

Leuke blog!

Ik kan je vertellen dat je ouders gelijk hebbengehad met je die plasma bol onthouden
Had er ook 1 gekocht en hij is na een week van tafel gegaan.
Tof ding was het wel.


Ooit eens gelezen dat er uit China USB sticks kwamen met valse grootte, die hadden dan maar 64MB ipv 2GB en herschreven dat telkens bij alles dat meer ruimte dan 64MB nodig had.
Ik koop dus niet graag USB sticks uit China

Door Tweakers user ArnieNFW, vrijdag 4 maart 2016 18:33

Ahhh eindelijk een mede verslaafde gevonden.

Door Tweakers user Gravenimage, vrijdag 4 maart 2016 20:12

Als kind mocht ik er nooit eentje hebben omdat ik hem toch wel zou stuk maken
...
en ik heb het somehow voor elkaar gekregen om krassen in het glas te maken
Dus... :+

Jammer dat de mini adapter niet werkt. Hij is inderdaad schattig. :)

Door Tweakers user Pietervs, vrijdag 4 maart 2016 22:17

Liever een bliksem naar je vinger dan je vinger naar... ;)

Leuke blog!
Ben benieuwd wat er volgt! :)

Door Tweakers user rickboy333, vrijdag 4 maart 2016 22:27

Ik heb voor de grap eens een SSD gekocht in China (256GB no name) en dat ding houd het eigenlijk best lang uit. Ik heb er nu wat single player games opstaan (aangezien me dat toch niet boeit anyway) en hoewel de snelheid niks is tegenover mijn Samsung 256GB is het toch lachen hoe ''goed'' dit ding eigenlijk werkt. De snelheid is om te huilen maar ach t's maar voor singleplayer games en sneller dan een HDD.

Door Tweakers user Domokun, vrijdag 4 maart 2016 23:06

Leuk voor in de trein bijvoorbeeld.
Waarom zou je in hemelsnaam een USB-plasmabol in de trein aansluiten? Aandacht tekort?

Door Tweakers user RobinHood, vrijdag 4 maart 2016 23:11

Gravenimage schreef op vrijdag 04 maart 2016 @ 20:12:
[...]

Dus... :+

Jammer dat de mini adapter niet werkt. Hij is inderdaad schattig. :)
Ik sta er ook werkelijk van te kijken, ik ben er namelijk behoorlijk voorzichtig mee. Maarja, je ziet 't niet als je 'm aanhebt.
Pietervs schreef op vrijdag 04 maart 2016 @ 22:17:
Liever een bliksem naar je vinger dan je vinger naar... ;)

Leuke blog!
Ben benieuwd wat er volgt! :)
Ik heb nog een werkende OTG stick waarmee je allerlei leuke dingen kan doen, zoals je muis gebruiken in W10M :+ En ik heb nog een flash diffuser en wat van die USB-lampjes die binnen moeten komen, een deel 2 is dus zeker te maken.
Domokun schreef op vrijdag 04 maart 2016 @ 23:06:
[...]


Waarom zou je in hemelsnaam een USB-plasmabol in de trein aansluiten? Aandacht tekort?
Onder andere, ja :+ En het was niet geheel serieus bedoeld.

Al ben ik stiekem ook wel benieuwd naar de reacties als ik heel droog mijn plasmabol op het tafeltje zet :P

[Reactie gewijzigd op vrijdag 4 maart 2016 23:12]


Door Tweakers user 4Br0k3n3rr0r, zaterdag 5 maart 2016 12:36

Ik ben stiekem niet zo'n groot fan van Chinees spul (je weet nooit wat je kan verwachten), maar ik vind deze blog wel erg leuk geschreven :D

Door Tweakers user Zenety, zaterdag 5 maart 2016 15:49

Toevallig 2 maanden terug die USB OTG adaptertjes gekocht, 2 weliswaar mocht er 1 kapot aankomen bijvoorbeeld. Toch werken ze beiden echt perfect. Voor in de telefoon even snel wat foto's van de camera kopiŽren of wat filmpjes bekijken van de GoPro.

Ze lijken eng klein, en je moet ook wel oppassen dat je geen rare dingen doet als er een enorme USB stick aan je telefoon hebt hangen. Probeerde mijn razer naga er ook aan te hangen, werkte ook perfect, maar het eruit krijgen was wel erg lastig, alsof die poort wat kleiner is.

Dit was trouwens op een Nexus 6.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 5 maart 2016 15:50]


Door Tweakers user Atomic2005, donderdag 10 maart 2016 11:11

Dit is idd iets wat veel Tweakers doen lijkt me, onnodige onzin zoeken op Chinese sites :P
Leuke review. Moest glimlachen om de commentaren :)

Door Tweakers user Tr4il, donderdag 17 maart 2016 16:47

Die OTG adapter werkt bij mij heel goed juist! Ik heb er meerdere aangeschaft, zo heb ik er altijd eentje in m'n portemonnee bijvoorbeeld

Door Tweakers user Waterkoker, dinsdag 3 mei 2016 13:31

Aah, een plasmabol.. Leuk :) dat hij wat onrustiger wordt naarmate hij langer aanstaat komt waarschijnlijk door het opwarmen. Heeft de mijne ook op netstroom ook.

Wat btw leuk is:

[niet gevaarlijk]Als jij de bol aanraak en dan zachtjes met een vinger 1 a 2 mm boven iemand anders zijn hand gaat, dan krijgt diegene een schok.

[wellicht gevaarlijk] Ook leuk is om 5 cent op de bol te leggen. Hou hier je vinger 1 a 2 mm boven, dan slaat er een vonk over. Hou je vinger niet te lang in die positie want het brand je huid weg :Y) (is overigens maar een piepklein puntje, dus je merkt er weinig van)

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier ťťn aanmaken.